Как са се лекували хората в лагерите на смъртта ГУЛАГ

11.03.2016, 15:30

Алтернативна медицина

   
 
Как са се лекували хората в лагерите на смъртта ГУЛАГ

Историците още спорят колко точно са загиналите в руските лагери на смъртта под опеката на ГУЛАГ (Главно управление на наказателните лагери). Хиляди? Милиони? Ние знаем със сигурност обаче, че ако между затворниците не са попадали лекари, мъртвите биха били много повече.

Лекарите са впрягали целите си познания, за да измислят от нищото лекарства. Тази информация стига до нас по скрити записки на някои от лекарите, които са попадали в руските трудови лагери. Ето как са се лекували.

1663462

1. СИН ЙОД

Мощно дезинфекцираща смес, която се е употребява при проблеми със стомаха. Лъжица нишесте се разбърква във вода и се добавят няколко капки йод - става отвратително и синьо. Действа безотказно. Между другото, изобретателят на рецептата ни е известен - това е докторът на биологическите и химическите науки Владимир Мохнач, който е осъден на 10 години в ГУЛАГ през 1937 година. Той успява да спаси своя лагер от дизентерията.

2. ПЕПЕЛ

Пепелта и въглените се използвали срещу киселини в стомаха. Същото върши и активният въглен от аптеката. Най-ефикасният въглен е този от кора на върба.

1663461

3. БОР

Борът бил най-ефективното средство срещу скорбут. Това е най-смъртоносната болест в лагерите. Затворниците имат късмет, ако в лагера им има лекар или поне билкар. Варените борови игли съдържат всичко необходимо, за да се пребори болестта. При обсадата на Ленинград тази рецепта спасява немалко хора също.

4. ЧАЙ

Силната заварка от различни чайове се използва за мазило срещу рани. Можете да опитате, когато се порежете някой път да си направете много силен чай (примерно с 5 пакетчета) и да потопите пръста си в него. Кръвта ще спре мигновено, а раната ще заздравее страшно бързо.

5. ЧЕСЪН 

Чесънът се използва срещу зъбобол. Хитринката е, че чесънът се разрязва и поставя на китката. Той започва да гори и по този начин мозъкът бърка сигналите. Това обаче води само до временно облекчение. 

1663463

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ