Как най-безопасно да изкъпеш котката?

17.01.2017, 15:00

За да ти останат очи и меки части по лицето!

   
 
Как най-безопасно да изкъпеш котката?

Мръсната котка е щастлива котка! Но, ако котака е престанал сам да се цапа и е започнал да цапа и теб – ще трябва да го къпеш. Как да се случи максимално безопасно ни помага ветеринарният лекар Татяна Кипеня от медицинския център ZOOteam.

1840121

Обезоръжи котката! Ако няколко дни преди да къпеш Писанчо му изрежеш ноктите, това може да спаси скалпа ти и части от кожата на ръката. Запомни и че трябва да го къпеш само след като е ходил до тоалетна, а да го храниш най-добре след стресиращата процедура.

1840119

Подготви мястото! Отвори шампоана – нека е готов. Премахни всички остри предмети и най-добре сложи гумено килимче, за да може котката да забие някъде ноктите си. Най-важното е да не се мотаеш.

1840120

Фиксирай котката! Най-добре използвай нагръдник, с който да вържеш котето за мивката да кажем.

1840122

Измий котката! Температурата на водата трябва да е 38–40 градуса. Котето се мие до шията, като се сапунисва от нея към опашката.

1840116

Изсуши котката. Сешоарът за котето е, като тричасов хардкор концерт директно в глава ти – истерията е сигурна. За това използвай няколко кърпи и отстрани водата от козината – после котето ще съхне само

Купи влажни кърпички и никога повече не къпи котката!

1840118

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ