Как кучетата гледат телевизия?

26.08.2016, 17:00

Интересът към телевизора зависи и от породата на кучето

   
 
Как кучетата гледат телевизия?

Често хората казват, че кучетата не могат да видят и да разберат какво се случва, когато гледат към телевизора. Но дали наистина е така? Когато се разположат на дивана в хола, кучетата наистина с интерес наблюдават случващото се на екрана. Какво виждат в действителност?

Професор Ертс Отто Ропстад твърди, че кучетата възприемат картината на екрана по същия начин, по който и реалния свят.

Домашните любимци виждат телевизионно изображение точно като нас и ясно различават отделните обекти, които се показват. Тук от значение обаче е видът на екрана. Ако кучетата наблюдават филм на по-стар екран за тях той ще наподобява накъсани кадри. HDTV екраните предлагат по-висока разделителна способност и по-пълноценно гледане.

1769291

Кучетата, за разлика от хората, могат да виждат по-голям брой кадри в секунда. Докато при нас те са от 16 до 24, при тях стига до 70.

Затова е създаден и специален кучешки канал DogTV, който е съобразен изцяло с начина им на възприемане.

Интересът към телевизора зависи и от породата на кучето. Има породи, които разчитат повече а обонянието си, за да се ориентират и затова телевизорът не представлява интерес за тях. Други пък се доверяват на зрението си, защото инстинктите им ги карат да следят движението, което води до огромното любопитство към екрана.

Вече знаете, че съвсем спокойно кучето ви може да ви прави компания на дивана докато гледате любимото си предаване по телевизията.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ