Как да я спасите от истерията: съвети за отговорни мъже

20.02.2016, 11:30

От Игор Шварц, психолог от World Sexology Institute

   
 
Как да я спасите от истерията: съвети за отговорни мъже

Според психолога Игор Шварц, има 2 вида истерии - истинска и манипулативна. Индикациите за разликите са толкова трудни за откриване, че дори родните им майки не биха ги познали - червено лице, учестено дишане, неконтролируеми движения и сълзи... много сълзи.

Според Игор, истинската истерия не е мигновена, а натрупана. Иначе казано, жената не може цял ден да е била в добро настроение и едно неприятно събитие да я прати в дебрите на истерията. Трябва да има постоянно натрупване от негативни емоции, за да се получи.

Психологът казва и друго: "Истинската истерия е много рядко състояние, повечето жени никога не изпадат в нея, или ако изпаднат, то е веднъж в живота, просто е невъзможно да се изпада в истерия всеки ден - медицински е невъзможно." Ежедневният плач и тръшкането издава манипулативната форма на истерика.

1652978

Какво да правим, когато се сблъскаме с истинска истерия

Когато момичето има пристъп, тя се намира в състояние на афект и не разсъждава трезво. Всичко, което ѝ кажете в това състояние, ще засили емоционалния взрив. Най-добрата тактика е да мълчите. "Истерията не продължава повече от 7 минути. Организмът не може дълго да работи на такъв емоционален предел", обяснява Игор.

1652976

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ

Афектът при истерията е много, много силен. Момичето може да ви нападне или да се опита да се нарани. Ако има такова развитие на събитията, трябва да спрете пристъпа. Можете да го направите като я лиснете с чаша студена вода, това мигновено ще я накара да отрезвее и отново да разсъждава за действията си.

Физиологическата реакция в организма на момичето в истерия е сходна с тази, която се случва по време на секс. Игор също казва, че е добре, ако успеете да я накарате да прави секс - това би ѝ помогнало много.

Какво да правим, когато е манипулативна истерия

Тук нямаме предвид, че момичето иска да ви манипулира, а че тялото ѝ я манипулира. Най-често това се случва при ПМС. Всъщност не бяхме много точни, тя все пак иска да ви манипулира, но подсъзнателно (съзнателно тя няма такива намерения).

Ето за какво говорим. Някога в началото на вашите отношения тя се е разревала и вие сте се пречупили. Сега се учудвате, защо сълзите и тръшкането са се превърнали в норма. Просто е! Когато е видяла, че може да доминира по този начин, когато хормоните я побъркат, тя започва да използва метода, с който ви контролира.

Игор съветва: "Тя иска да се чувства нещо повече от просто вашата приятелка в този специфичен момент. Правете нещо заедно, чрез което тя да натрупа увереност и така с времето нервните ѝ изблици в ПМС ще спрат."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ