Как да тренираме като Батман?

   
 
Как да тренираме като Батман?

Всяко малко момченце поне веднъж си е казвало, че иска да стане супергерой като порасне. Какво обаче е нужно, за да бъдеш супер герой, като изключим трудова злополука с опасен радиоактивен материал? Каква подготовка е нужда, ако все пак супергероят е човек като Батман, например, и няма достъп до забранени вещества като онези кръшкачи костенурките нинджи с техния мутаген?

В книгата си "The Batman Files" Матю Манинг разкрива много неща от кухнята на това да си Батман: устройство на оръжията му, карти на Готъм, изрезки от вестници, а също така и нещо, което най-силно привлече вниманието ни – тренировките, благодарение на които Брус Уейн се превръща в Батман.

Как се става Батман? Първо трябва да преглътнете хроничното недоспиване, все пак човекът-прилеп работи само нощна смяна. След това се пригответе за мъртва тяга с 280 кг. - пет серии по седем повторения, веднага след нея лежанка със 140 кг. (5 серии по 6 повторения), после един километър плуване и накрая половин час спаринг. Всичко това трябва да сте направили до обед, защото след това ви очаква тренировка с различни оръжия и акробатика.

Можете да си почините през остатъка от деня. Почивката ви обаче трябва да включва 30 км. тичане за около два часа и четири часа и половина тренировка на уменията. Кои умения ли – батман-уменията, разбира се. Ето, мили деца, така се става Батман.

Възможно ли е обаче възрастен мъж да се справи с подобна тренировка или Брус Уейн е нещо повече?

Трябва да се отбележи първо, че това е началната тренировка на Батман. Нужни са от шест месеца до година стриктно придържане към този график, преди да сложите наметалото и черната нощна шапчица с прилеповите ушички. След това е изключено темпото да не спадне малко, защото, ако към всичките упражнения, 30-те километра тичане и часовете тренировка на батман-умения, прибавим и, да кажем, 7-8 часа нощен бой със злодеи и гадняри от всякакъв вид, Брус Уейн просто ще падне и ще умре.

Наистина, човекът-прилеп е здравеняк и всички изглеждаме женчовци пред него, но човешката природа си има предели и той все пак трябва да поддържа тялото си. Батман е висок 185 см., тежи 95 килограма и е между 35 и 43-годишен. Нека приемем, че има 6% мазнини, което значи, че чистото му тегло е около 89 кг. Това значи, че ако е обикновен човек, ще са му нужни приблизително 3100 калории на ден, но Батман е всичко друго, само не и обикновен. На плещите му тежи цял град, все пак. Това означава, че са му нужни поне 5000 калории дневно, за да поддържа физиката си и да успява да се възстановява. Набавянето на тези хранителни вещества не е лека задача. Нека приемем обаче, че той може да си позволи най-добрата диета и може да си доставя 1200 – 1500 калории само от протеинови добавки.

Възможно ли е човек да поддържа такъв график и да не използва допълнителни симуланти? Твърдо не! Невъзможно е да се държи високо ниво в толкова много умения. По-малко от един процент от хората могат да са добри във всичко и изключителни в няколко неща. Нека вземем един ръгбист например – да, той е добре сложен и силен, но може ли да спринтира 30 километра (защото 30 км. за два часа си е почти спринт), със сигурност не може, а освен това на него няма да му се налага всяка нощ да раздава тупалки.

Но нека приемем, че Брус Уейн е следвал тази програма само докато стане Батман, а не след това. Какво ще му е нужно, за да поддържа формата си и едновременно с това да е герой на доброто? След като започне "работа", той ще трябва да намали тренировката си поне наполовина, не само за да може да се възстановява, а и защото няма да му стига времето. Ще трябва да започне да тренира най-много по четири път в седмица, да набляга на кардио и упражнения за издръжливост и чак тогава да тренира за сила. Така или иначе борбата със злото ще му помага да не губи от мускулната си маса.

Излиза, че ако все пак искате да станете като Батман и да останете жив след тренировките, трябва да намалите обема им на половина, тежестите също. Да си измислите име, защото Батман вече е заето. Накрая трябва и костюм да си намерите, въпреки че може да пробвате за начало и с този от бала, но вай-важното - трябва да тренирате здраво.

Източник: Men's Fitness

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ