Наръчник за справяне с вечно закъсняващия приятел

23.10.2021, 10:00

Набий го!

   
 
Наръчник за справяне с вечно закъсняващия приятел

Във всяка компания има по един такъв любимец, който няма представа нито за време, нито за пространство. 5 минути преди срещата той тепърва влиза в банята да се къпе, а една тумба хора стоят и го чакат като малоумни. Звъниш му - не си вдига телефона. Продължаваш да звъниш и когато най-после вдигне чуваш обичайните слова: "След 5 минути съм при теб", "Изчакай ме, пътувам". В такива случаи на теб ти е ясно, че младежът все още не е тръгнал от тях.

Най-много обичаме, когато въпросното лице живее на една спирка от мястото на срещата, но винаги закъснява с поне 30-40 минути.

1870820

Ами онзи, който казва, че ще се обади след малко, за да види къде сте се събрали с компанията, за да дойде, но не звъни в продължение на няколко часа и се сеща да се обади, когато всички са се прибрали… Направо не искаме и да си помисляме за него.

Но има лесни начини да се правиш с този проблем.

Винаги му казвай, че срещата ще се състои по-рано, отколкото наистина сте планували

Ако срещата ви е в 18:00, на него му кажи, че е поне в 17:30. Така дори и да закъснее няма да го чакате излишно като идиоти.

Заплаши го, че няма да го чакаш

В някои случаи номерът минава, но ако човекът те познава добре и знае, че въпреки всичко ще го изчакаш, тогава прибегни към по-крайни действия.

1870819

Изобщо не го чакай!

Независимо дали го чакаш, за да тръгнете на пътуване извън града или сте на концерт, не го чакай! Ще видиш как, след като му се наложи да пътува сам с автобуса или да пропусне концерта на любимата си група, няма да ви закъснява повече и ще стане точен като швейцарски часовник.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ