Как да се биеш с куче и да победиш!

09.06.2018, 18:00

Ние обичаме кучета, ама понякога те не обичат много хората

   
 
Как да се биеш с куче и да победиш!

Ние обичаме кучетата. Но кучетата не винаги ни обичат. Особено бездомните кучета и тези, които имат стомани психари и ги учат да се бият. За това дресьорът Марко Коде от клубът BuonCane ни учи как да се защитаваме от приятеля на човека с голи ръце.

Стой мирно

Кучето по принцип напада само това, което се движи. Трябва дълго да се тренира животно, което да напада статична цел. При боя с куче няма как да не пострадаш, за това намали щетите: затвори яката и пази гърлото, не гледай в очите на животното, а демонстрирай незаинтересованост.

Защити гърлото и гърба

Ако кучето все пак ти се нахвърли, докато стоиш мирно, значи преди всичко е побъркано и не е на себе си. Тя вече няма да отстъпи. За това с лакти се опитай да промениш траекторията на скока. Задължително вените трябва да са към теб, за да не успее да ги захапе. Ако кучетата са няколко намери опора на гърба, за да не те нападнат отзад.

Удряй в носа

Ако те захапе удряй често и силно в носа или там където муцуната свършва и започва челото. Ако кучето е нещо от рода на овчарка или по-голямо имаш много малко време до шока от болката.

Работи с краката

Ако кучето е голямо и се е изправило на задни лапи, докато се опитва да те захапе или вече те е захапало, удряй с коляно в ребрата. Те лесно се чупят, а това ще промени плановете на кучето доста драстично да те изяде.

Гениталий

Звучи гадно, но е изключително ефектно, ако хванеш кучето за топките то бързо ще се откаже да напада. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ