Как да пътувате като истински откриватели

27.01.2015, 19:25

Когато пътуването е много повече редуване на летните барове

   
 
Как да пътувате като истински откриватели

Придвижването от точка А до точка Б обикновено е по-интересната част от пътуването в сравнение със самото пристигане и сравняване на реалността с брошурите (често разминаващо се с очакванията). Затова и човешката природа е създадена непрестанно да търси вълнуващото и да открива нови хоризонти.

В наши дни е трудно да станете Колумб, защото всички по-големи неща вече са открити. Но пък можете се превърнете в изследовател в България и да откриете невероятно интересни места, пък били те на 20 км. от родния ви град. Ето няколко идеи как:

Откривателски метод 1: Книгите

Дори да сте си изтъркали подметките по улиците на някой град, прочетете книга, в която действието се развива именно в него и следващия път в сенките на тротоарите ще се промъкват любовници, просяци, жалки измамници, крале и куртизанки. Фонтаните стават място за тайни нощни срещи, а балконът на третия етаж – местопрестъпление.

Мислите, че познавате всеки квадратен сантиметър от вашия град? Прочетете пътешествията на средновековния османски пътешественик Евлия Челеби например, и ще пропътувате целите български земи преди 400 години.

Откривателски метод 2: Хляб и зрелища

През лятото на 2015 г. за първи път от девет години насам ще се проведе националният фолклорен събор на Рожен. Гайдарското надсвирване в Гела всяко лято събира десетки хиляди на поляните над родопското село. От юни до септември пък на всеки километър от Рила до Равда се провежда рок, транс, етно и всякакъв друг фестивал на открито. Всяко ново подобно събитие е нова постановка на познат декор. Зрелищата са налице, от вас - бирата.

Вижте още как да откриете мястото, скрито пред очите ви.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ