Как да победите страха: 4 ефективни начина

18.05.2016, 15:00

С картинки

   
 
Как да победите страха: 4 ефективни начина

Идиотите не се страхуват от нищо. Ние знаем как да се преборите със страховете и да не губите част от своето IQ. Ето как. 

ОТНАЧАЛО

1709937

С проблема е най-лесно да се справите, ако познавате причината. "Опитайте да разберете как се е появил страха ви." - съветва професорът по физиология Брус Хабарт. Ако страдате от клаустрофобия, най-вероятно говорим за проблем от детството. Може би всичко е започнало, когато са ви оставили на големия брат да ви гледа, а той ви е затворил в хладилника. Ако си изясните първоизточника, ще имате вече власт над страха.

РАЗСЕЙКА

1709934

Когато усетите приближаващия пристъп на страх, веднага се опитайте да се разсеете с нещо. "Най-добрите упражнения са микромоторните" - пояснява Хабарт. Например, прехвърлете монетите от едната ръка в другата или си поиграйте с молив между пръстите.

ФАНТАЗИЯ

1709936

Повярвайте, че страхът се намира само в главата ви. "Разсъждавайте логически. Страхувате се от змии? Срещата с рептил не е задължително да приключи с ухапване. А шансът да умрете е 1:100!" - настоява професорът. По-голям е шансът да ви падне керемида на главата по Витошка.

УМСТВЕНИ УПРАЖНЕНИЯ

1709935

Да кажем, че се страхувате от асансьори, но все пак ви се налага да се возите в тях, защото работите на 15-ия етаж. Седнете на дивана вкъщи и умствено си представяйте процеса на качване и слизане с асансьор. Фантазирайте за всички сценарии - че срещате сексапилна блондинка, че виждате стар приятел и дори че засядате за кратко. След време този процес ще стане много по-лесен за вас.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ