Исторически черно-бели снимки, зловещо "преродени" в GIF-чета

12.09.2014, 14:33

Тръпки ни побиват

   
 
Исторически черно-бели снимки, зловещо "преродени" в GIF-чета

Кевин Уиър е художник, дизайнер и майстор на GIF-четата. От известно време той търси въздействащи черно-бели снимки от миналото и ги превръща в зловещи движещи се изображения, от които като нищо могат да ви побият тръпки. Неговият основен източник на фотоси е онлайн архивът на Library of Congress. След оригиналната му обработка старите снимки "оживяват" с нова, плашеща история.

"Израснах с фантастични и научно-фантастични книги и винаги съм си падал по черния хумор и сюрреализма, така че всичко от това присъства в GIF-четата, които правя", споделя Уиър пред BoredPanda.

"Започнах да ги правя преди три години, когато бях на специален уъркшоп. Така усъвършенствам уменията си във Photoshop-a"

"Един ден мой приятел ми показа онлайн архива на Library of Congress и оттогава именно там търся снимките, с които да експериментирам."

"Това е страхотна снимкова колекция, пълна с невероятни кадри от времена, от които вече нямаме свидетелства от първа ръка."

"За направата на GIF-четата използвам Photoshop и допълнителни ефекти. Понякога ми отнема няколко часа, а друг път - няколко дни. Правя го за забавление."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ