Интересните истории зад имената на известни музиканти

30.07.2015, 12:31

Откъде идват прозвищата им?

   
 
Интересните истории зад имената на известни музиканти

Някои от популярните музиканти и групи имат крайно интересни прозвища, като не всички знаят историята зад тях.

И понеже ние от Div.bg винаги мислим за вашата обща култура, решихме малко да ви образоваме, представяйки ви бекграунда зад имената на някои известни музикални артисти.

Foo Fighters

Името на рок бандата идва от фразата, използвана за НЛО по време на Втората световна война.

1545018

Childish Gambino

Хип-хоп изпълнителят избира своя псевдоним, след като използва онлайн генератор за създаването на Wu-Tang Clan име.

Led Zeppelin

Британската фраза "водещ балон" се използва в случаи, когато трябва да бъде описана лоша идея, чийто провал е предвидим. Когато Кийт Муун се присъединил в ролята на барабанист към групата, той променил фразата на "водещ цепелин", правейки я по-забавна. Джими Пейдж толкова харесал идеята, че приел това за име на бандата. Впоследствие момчетата нарочно променили "Lead" на погрешното "Led", защото се притеснявали, че американците ще го произнасят "Leed".

1545011

Action Bronson

Преди Ариан Аслани да започне да се занимава с хип-хоп, той се е подвизавал като графити-артист в Ню Йорк. Своите проекти Ариан е подписвал с псевдонима Action, но когато решил да се занимава с музика, бил наясно, че подобно прозвище не е достатъчно разпознаваемо. Затова прибавил и името Bronson, отдавайки чест на любимия актьор на дядо си - Чарлс Бронсън.

Pink

Когато била още малко момиче, Алиша Бърт Муун получава прякора Pink, защото лицето ѝ винаги ставало розово, когато се срамува. А когато изгледала "Глутница кучета" на Куентин Тарантино, Алиша съвсем се спряла на този псевдоним заради персонажа Mr. Pink на Стийв Бушеми.

1545020

Zeds Dead

Пръст в цялата работа отново има Тарантино. Електронното дуо се вдъхновява от "Криминале" на гениалния режисьор и по-специално от сцената, когато Бъч казва на Фабиен "Зед е мъртъв, бейби, Зед е мъртъв".

Fall Out Boy

Рок бандата свири на първите си шоута без избрано име, при което в края на едно от тях те дават задача на публиката - да им изберат такова. Някой се провиква "Fallout Boy", визирайки спътника на Радиоактивния човек от The Simpsons.

1545016

Lynyrd Skynyrd

Групата се кръщава на един от своите учители в гимназията - Леонърд Скинър, който е мразел момчета с дълги коси.

Kiss

Въпреки много обвинения, че рок легендите имат предвид нещо, свързано със Сатаната, един от основателите на групата Пол Стенли настоява, че историята е различна. Според неговите думи, името на Kiss става реалност, след като останалите разбират, че барабанистът на групата Питър Крис е бил част от банда, носеща името Lips. Те избират име, подобно на това - Kiss, което според тях звучало "опасно и секси" едновременно.

1545021

Iggy Azalea

Рапърката черпи вдъхновение за псевдонима си от своя домашен любимец в детството си, който се е казвал Iggy. Azalea пък идва от името на първата улица, на която тя някога е живяла.

Modest Mouse

Бандата избира псевдонима си от пасаж от историята на Вирджиния Улф "The Mark on the Wall", където играта на думи образува странното словосъчетание "modest mouse".

Moby

Един от прачичовците на техно-великана е самият Херман Мелвил, автор на епичния роман "Моби Дик". Оттам, напълно логично, идва и краткото, но запомнящо се Moby.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ