Изключителни епитафии, които ще ви впечатлят

31.07.2015, 12:30

Дори и тези неща могат да бъдат интересни

   
 
Изключителни епитафии, които ще ви впечатлят

Рано или късно животът на всички нас ще приключи, като важно е как ще бъдем запомнени от хората, които сме обичали и които са ни обичали.

Някои хора обаче не се примиряват с това - те искат повече. Има определен тип люде, за които е важно как ще изглеждат техните надгробни камъни и какво послание ще носят на останалите.

Предлагаме ви примери за креативни и интригуващи епитафии, които със сигурност се различават изцяло от общоприетите.

1. Леонард Матлович - ветеранът гей от Виетнам

1545601

Леонард Матлович е ветеран от войната във Виетнам, награден с пурпурно сърце за храброст. Той е първият член на американската армия, който публично обявява, че е гей. През 1975 година борбата му за равенство дори го поставя на корицата на списание "Time", а на епитафията му може да се прочете - "Когато бях в армията, те ми дадоха медал за убийството на двама мъже и ме освободиха, защото обичах един".

2. Гейбриъл Уилямс

1545604

Приживе Гейбриъл Уилямс е имал две големи страсти - гимнастиката и рок музиката. За да бъде почетен напълно животът на мистър Уилямс, неговото семейство изобразява на надгробния му камък гимнастик и логото на AC/DC.

3. Андрю Олжак

1545608

"Изоставен от съпругата и децата си. Дано Господ е по-отзивчив и милостив" - чувствата на този човек при смъртта му са видими

4. Били Уайлдър

1545612

"Аз съм писател, но никой не е перфектен" - хубаво е, когато дори в смъртта си успяваш да запазиш чувството си за хумор.

5. Натейниъл Григсби

1545606

Дори и в смъртта си г-н Григсби изрязава несъгласието си с управлението на Демократите.

6. Робърт Клей Алисън

1545614

"Той никога не уби човек, който нямаше нужда да бъде убит" - добре казано.

7. Бил Къгъл

1545616

Да не мислихте, че и Републиканците ще бъдат забравени?

8. Сесил О'Дел Ийдс

1545603

"Брат ми бе добър в това да ядосва другите хора".

9. Херман Хербанд

1545610

Този човек явно е бил много ядосан на жена си, защото неговата епитафия гласи: "Съпругата ми Еленор Артър от Куинс, Ню Йорк, живя като принцеса в продължение на 20 години, пътувайки из света с най-доброто от всичко. Когато ослепях, тя се опита да ме отрови, взе всичките ми пари и лекарства и ме остави сам и болен в тъмнината. Чудо е, че се измъкнах. Няма да я видя в Рая, защото тя със сигурност отива в Ада".

10. Фран Тачър

1545611

Г-жа или г-ца Тачър също е можела да се похвали с чувство за хумор, защото на нейния надгробен камък може да се прочете "По дяволите, тук долу е тъмно".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ