Извинения да не ходите на работа

20.02.2012, 19:11

Винаги може да ви потрябват

   
 
Извинения да не ходите на работа

Не ви се ходи на работа? Случва се на всеки. Започвате обаче да се изчерпвате откъм оправдания? Е, това не трябва да ви се случва. Разбира се, не искаме да ви караме да се държите като в училище, когато само се чудехме откъде да намерим някоя извинителна бележка от "истински" доктор, за да не отидем на поредния скучен час по математика. Работата е нещо съвсем сериозно и ако не искате да ви уволнят скорострелно, трябва да измислите убедителни извинения. Ето няколко предложения, които шефът ви ще приеме и няма да задава излишни въпроси. Надяваме се, че осъзнавате шеговития тон на текста и няма да приемете тези идеи като пожелателни, нито пък като препоръчителни.

Далечни роднини

Вашият началник едва ли ще се навлезе в подробности, когато разбере, че на гости ви идват едни ваши любими далечни роднини. Редно е да ги посрещнете, ако трябва да ги вземете с колата, да помогнете с багажа или дори да ги настаните у вас временно. Този вариант е чудесен, защото след не особено дълго време същите тези роднини ще поискат да си отидат, а вие ще трябва да ги закарате на летището, което може да ви осигури още малко почивка.

Погребение на близък приятел

Не "убивайте" роднини. От всички фалшиви извинения, които можете да използвате, това е най-опасното. Особено ако "убитият" роднина изненадващо се появи един ден в офиса за рождения ви ден или просто ей така. Въображаем близък приятел е по-подходящ вариант за отсъствие от работата, особено ако си изиграете правилно картите.

Проблеми с колата

Тази ситуация няма да ви свърши работа, ако карате последен модел луксозен седан, но са среден към нисък клас няма как да не проработи. Проблемите с колата, както много добре знаете, могат да варират – от развален акумулатор до счупено... каквото и да е. Задължително е да споменете, че сам ще оправяте колата или че вече сте на път към майстора.

Проблеми с придвижването

В зависимост от местоживеенето ви, градският транспорт може да се окаже добра причина за закъснение или пропускане на цял работен ден. Знаете какви са сутрешните задръствания в големия град, затова можете да си спестите час-два, като обаче не забравяте да се обадите на шефа си, за да не се чуди какво се е случило с вас.

Гадна болест

Диария, хранително отравяне, силно главоболие и повръщане са от този тип заболявания, с които винаги можем да се оправдаем, за да не отидем поне един ден на работа. Те не изискват посещение при доктор, защото обикновено подобни смущения приключват за 24 часа. А и ако се обадите на ръководителя си с глас на най-болния човек на света, той едва ли ще ви каже да дойдете на работа.

Това бяха само някои предложения, с които да си спечелите ден-два почивка от работната седмица. Нашият истински съвет е да не прибягвате до лъжи, независимо дали става дума за работата ви, или за личните ви взаимоотношения. В крайна сметка, ако не ви харесва това, с което се занимавате, по-добре си намерете нещо по-приятно, отколкото да играете роли пред колегите и шефовете си.

Източник: Made Man

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 2
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 21.02.2012 | 11:17
2 погребение на близък е доста грозно,това нееее..
от Не е посочен | 21.02.2012 | 10:27
1 изтъркани методи,дайте нещо ново
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ