Известни хора, които са имали проблеми като деца

09.03.2016, 16:45

Но са станали супер успешни

   
 
Известни хора, които са имали проблеми като деца

Всички си мислим, че животът на известните е много лесен и приятен, само че забравяме, че и те са хора, и те са имали моменти, в които им е било трудно, и не винаги са били известни. Учудихме се, след като разбрахме за съдбата на някои много успели знаменитости, но се радваме, че са превъзмогнали трудностите и сега са на върха.

Винс Вон

Той е разсмивал милиони хора по света, но като дете никак не му е било лесно. Имал е дислексия, което е било причината да посещава специализирани часове, както и да бъде обект на подигравки от съучениците му и други деца. Той обаче казва, че това му помогнало да стане човекът, който е днес.

1661796

Том Круз

Актьорът също имал проблеми с ученето като дете и бил тормозен от другите деца. А фактът, че изпитвал затруднения да прави елементарни неща, бил причина баща му също да го тормози и да се отнася зле с него. Заради дислексията му, Том имал трудно и доста самотно детство.

1661790

Алберт Айнщайн

Преди да стигне до Теорията на относителността, Айнщайн изпитвал огромни затруднения при запаметяването на информация. Той също имал дислексия. Не можел да запомни дори месеците в годината. Така че не се притеснявайте, ако още не сте направили откритието на живота си. Както самият Айнщайн казва: "Всеки е гений. Но ако преценявате рибата по способността ѝ да се катери по дървета, тя ще живее цял живот, вярвайки, че е глупава.".

1661794

R.Kelly

Музикантът, който преди време бе обвинен в участие в престъпление, свързано с детска порнография, публично е признавал, че почти не може да чете. Това обаче не му попречи да се измъкне без присъда от обвинението в това престъпление, нито пък да спечели "Грами".

1661791

Кийра Найтли

Кийра Найтли и Орландо Блум, с когото си партнира в "Карибски пирати", също са се борили с дислексията.

1661793

Кейтлин/Брус Дженър

Олимпийският атлет и златен медалист от 1976 г. отдавна се бори с дислексията. Той казва, че ако не е трябвало да се старае толкова усърдно да може да чете, не би могъл и да стане шампион. Преди време Брус Дженър смени пола си и сега се казва Кейтлин Дженър.

1661795

Упи Голдбърг

Тя също страда от дислексия, но разбира за това не в ученическите си години, а по-късно. Но в училище учителите ѝ я наричали бавна и глупава.

1661797

Джон Ленън

Покойният член на The Beatles дълго се бори с дислексията. Той е изключен от училище преди да завърши. Джон е отгледан от леля си, която го научава как да се изразява по специален начин, което подтиска дислексията му и се оказва основата за създаване на част от най-прекрасната музика, която светът познава.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ