ИСТОРИЧЕСКА КЛАСАЦИЯ: Топ 10 на най-странните пениси в природата (с картинки)

25.05.2016, 18:30

Науката все още мълчи какво в действителност се счита за пенис

   
 
ИСТОРИЧЕСКА КЛАСАЦИЯ: Топ 10 на най-странните пениси в природата (с картинки)

Когато еволюцията се нагърбва със съкровеното дело да създаде пениса, определено нещата не се развиват много по план. С много мъдрене и чудене как точно да се размножават двуполовите същества, тя създава най-разнообразни инструменти, пригодени така, че мъжките да вкарват в женските някакъв генетичен материал.

Ако трябва да разсъждаваме още малко, дори съвременната наука не може да даде ясно обяснение какво точно можем да считаме за пенис. Ние класирахме най-странните подобни израстъци в природата. Забавлявайте се.

ТОП 10 НА НАЙ–СТРАННИТЕ ИЗРАСТЪЦИ В ПРИРОДА, КОИТО СЕ СЧИТАТ ЗА ПЕНИСИ:

1. Син кит

1712811

Повече от 12 метра. Дължината може да няма значение, ама това са си 12 метра!

2. Петниста хиена

1712813

Всъщност, ако трябва да сме честни, това е повече вагина, отколкото пенис. Интересното е, че се среща и при мъжките хиени. Ние лично сме много объркани, но явно вагината и пенисът при някои животни са едно и също...

3. Argonauta

1712815

Интересното при тези мекотели - когато мъжкият си търси женска, той опъва половия си орган и плува докато не забоде някоя объркана женска. Това е все едно да отидете на бар в петък с показан през гащите член и да дебнете най-пияното момиче.

4. Опосум 

1712817

Подобни раздвоени пениси има при много рептили, но не се срещат при бозайниците. Опосумите обаче са двуутробни и женските имат раздвоена вагина.

5. Monogononta

1712812

Честно казано мъжките нямат пениси - те самите са пенис. Женските червеи са напълно развити същества с нервна и отделителна система, а мъжките - просто плаващи мехчета със сперма. Ако сте се чудили дали съществуват изцяло живи ходещи пениси - това са.

6. Cirripedia

1712816

Тези ракообразни са рекордьори, когато става въпрос за съотношение между тяло и пенис. Членът им може да бъде над 40 пъти по-дълъг от собственика си.

7. Зърнояд

1712819

Пенисът на този вид бръмбари е покрит с шипове. Това адско приспособление не само че опложда женската, но технически я кастрира, за да не може да се чифтоса с друг бръмбар.

8. Плосък червей

1712818

Плоските червеи са хермафродити. Половите им органи приличат на мускулеста, широка и дълга лента. Когато се оплождат, те се бият, защото всички искат да са момченца и никой не иска да е момиченце - тази дейност е трудна и неблагодарна. Момичетата трябва да износват потомството, да се мъчат и прочие, а момчетата отиват да оплождат още.

9. Дървеници

1712814

Тези отвратителни пениси напомнят на бургия. Дървениците се размножават, като мъжкият пробие дупка в тялото на женската (където и да е, може и в главата) и изпръска сперма. Страшна гадост.

10. Човек

1712822

Какво, учудихте ли се? Именно човешкият пенис се явява най-уникален в природата. За това има точно 3 причини:

А) Форма - стрелковидната форма е присъща на суперконкурентните видове. Главичката е създадена така, че да измества спермата от другите преди вас, за да ви даде максимален шанс вие да сте бащата. Това не звучи много готино, но от чиста биологична гледна точка е уникално. Всъщност 40% от сперматозоидите, които изстрелвате, имат за цел да забавят и унищожат конкурентните сперматозоиди. Затова най-често, когато мацката се чуди кой е бащата, това е последният от партито. Честито.

Б) Няма кост - има много малко бозайници, които нямат кост в пениса. Практически всички примати имат малка костица в основата на пениса. Идеята ни е, че всички върховни хищници и приматите не знаят какво е проблем с ерекцията, а когато природата ни лишава от тази важна кост, почват гадостите. И как после да останем разумни същества. 

В) Скрит потенцял - искате ли една хубава новина? Пенисът ви е около два пъти по-голям, отколкото попринцип си мислите. Просто по-голямата част се намира вътре в тялото ви и да се покаже от там няма никакъв шанс. Защо природата е толкова жестока към нас? Нямаме представа. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ