Затворът в Дания, в който ще ти се иска да лежиш

19.12.2017, 13:30

И още как!

   
 
Затворът в Дания, в който ще ти се иска да лежиш

Характерно за затвора Storstrom в Дания е, че там може да ти се прииска да лежиш и 15 години. Сигурно ти звучи налудничаво, но сега ще разбереш какво имаме предвид.

Затворът Storstrom се намира на остров Фалстер и е предназначен за 250 души. Но някак не прилича на затвор, нали? По-скоро бихме го определили като луксозен жилище комплекс. Това е така, защото целта на архитектите е била затворът да бъде в състояние да поддържа психическото и физическото състояние на затворниците и също така е безопасен за служителите.

2015247

"Килиите" са в блокове, всяка с по 4-7 от тях. Във всяка стая има по два прозореца, от които затворниците имат източник на дневна светлина. Всеки блок има и хол и обща кухня, където затворниците подготвят собствена храна, както се прави в хостелите и в някои общежития.

2015243

За затворниците са изградени няколко спортни площадки, някои, от които са отвън, други на закрито. Затворът разполага с църква и няколко молитвени стаи.

2015249

2015248

В същото време затворът е много строго охраняван. Той е заобиколен от 6-метрова стена около периметъра на територията на килиите, а покривите на сградите са защитени от кацане на хеликоптери със стоманени кабели.

2015245

Но самият затвор е устроен като елитен комплекс, който разполага с много пространство и зеленина. Освен това затворът частично осигурява слънчева енергия и дъждовна вода.

2015246

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ