За втори път: Слаш е нечовек!

30.06.2015, 11:00

Гостуването му по покана на M.E.MUSIC ще се помни

   
 
За втори път: Слаш е нечовек!

Когато един от най-великите живи китаристи ти дойде на крака, за да ти посвири на ухо, ти трябва да зарежеш всичко, да си купиш билет и да бъдеш там, за да го чуеш. Когато този талант реши, че иска отново да посети малката ти държава с малките ти зали, ти вече си абсолютно задължен да куфееш на концерта му.

Снощи в столичната зала "Христо Ботев" рок феновете имаха възможността да изживеят отново кефа от музиката на Слаш, гласа на Майлс Кенеди и цялата рок лудница, която спретнаха заедно с The Conspirators. Но нека го карам по-бавно и започна още от самото начало.

1528397

Милена излезе да подгрее две минути преди 20 часа и го направи така, както само тя си може. Е, нека сме честни - подгряването се случваше не само от музикална страна, но и от чисто пространствена. Хич не ми се иска да се включвам в хора на недоволните, защото съм крайно доволна от този концерт, но жегата и задухът в зала "Христо Ботев" изсмукаха голяма част от силите на публиката. И все пак със стегнат и, струва ми се, твърде кратък сет, БГ пънк кралицата раздвижи пълната зала, в която меломаните вече усещаха присъствието на великаните някъде там зад сцената, в соц-стаичките на старата спортна зала.

1528400

Естествено, Слаш разцепи секундата и се появи точно в 21 часа под нетърпеливите и напълно готови фенове. Онова, което се случи и преди две години при първото гостуване на китариста, и вчера в зала "Христо Ботев", бе моменталното "врязване" на групата в настроението на хората - мощно и безкомпромисно. Помитащият глас на Майлс Кенеди се извиси веднага с "You're a Lie" от "Apocalyptic Love", последвано от "Nightrain" на Guns и "Avalon". Разбира се, целият сет бе добре "подправен" с точната доза Guns'n'Roses.

1528401

1528395

Два часа Слаш "късаше" струните, а залата туптеше от кеф, музикантска и съвсем температурна жега. Дори студената бира не успяваше да охлади рок огъня, подпалил хилядите меломани. Финалът, разбира се, бе закован с "Paradise City", с което публиката осъществи тотално размазване.

1528402

Второто посещение на Слаш, Майлс Кенеди и The Conspirators в България бе също толкова успешно, колкото и първото. Уви, отново ги имаше онези дразнещи проблеми, неизменно присъстващи при големи музикални събития в зали, непригодни за качествен звук. Въпреки това обаче, смея да твърдя, че снощният концерт бе организиран и осъществен изключително професионално. А когато към професионализма добавиш и извънземен талант с китара в ръце, успехът е сигурен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ