Елените се хранят с човешко!

09.05.2017, 20:15

Нов поглед върху тези мили същества

   
 
Елените се хранят с човешко!

Криминалистите вършат не малко странни неща, за да изяснят как точно се разлагат труповете и успешно да разкриват престъпления. Така например се оставят трупове в гората, за да се изясни какво се случва с тях по време и след гниенето. Такива експерименти често се провеждат в Тексаския изследователски център по съдебна антропология.

През 2014 година от центъра поставят няколко трупа, но този път заедно с тях слагат и камера. както обикновено трупът е глозган от лисици, койоти и други месоядни животни, които не правят впечатление. На 5 януари 2015 година обаче камерата заснема нещо, което става основа за по нататъшни изследвания в съвсем друга посока.

На лентата е записан млад елен, който си похапва от човешката мърша – при това се връща няколко пъти. Разсъжденията за това са публикувани в научното списание Journal of Forensic Sciences.

Та, според учените дори тревопасните животни се нуждаят от минерали – фосфор, сол и калции, които си набавят чрез месото, особено през зимния сезон, когато менюто им е оскъдно от към тези вещества.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ