Едни от най-отровните насекоми в света

03.08.2015, 19:00

Малки смъртоносни гадинки

   
 
Едни от най-отровните насекоми в света

Ние, хората, може и да сме много интелигентни и еволюирали, но когато видим пред себе си непознато, лазещо и потенциално жилещо насекомо, обикновено започваме да пищим с изненадващо висок глас и търсим да се качим някъде нависоко. Това е така, защото колкото и да сме умни и богати, насекомите са си насекоми и изобщо не им пука какви сме - хапят и това е.

Някои от тях пък са толкова отровни, че без проблем могат да ни светят маслото, при това ей така, без причина. Вижте кои са най-отровните насекоми в света и да знаете, че ако ги видите някъде, ви е съвсем позволено да пищите. Защото като нищо може да ви е за последен път.

Тарантулова оса

1546836

То само името е достатъчно да откажем всякакви срещи с тази гадина. Среща се в южните части на САЩ. Ако ви ужили, ще ви щипе известно време, но споменът ще остане за цял живот. Впрочем, името ѝ идва от това, че парализира тарантули и снася в живите им тела яйцата си. При ужилване, лекарите препоръчват да легнете и да крещите, докато болката изчезне.

Австралийски паяци

1546838

Според специалисти, тези паяци са най-опасни за хората. Хапят мъжките, които се вкопчват в жертвата и я нападат многократно. Отровата им увеличава кръвното налягане и ако човек не се лекува бързо, може да умре.

Гигантски японски стършел

1546837

Ако по принцип ви е страх от летящи и жилещи насЕкоми, то от този стършел може направо да ви спре сърцето. Ако ви ужили представител на това чудо, не само ще ви боли зверски, но скоро ще разберете колко сте прецакани, защото когато ви е ужилил стършелът, е изпуснал специален аромат, който привлича и другите. Найс, а?

Мъхеста гъсеница

1546840

Другите насекоми в този материал изглеждат ужасно, но не и тази сладка гъсеничка. Иска ви се да я погалите, нали? Недейте, защото ще бъдете ужилени на мига и то от множестви жила. Само едно ужилване боли страшно.

Дебелоопашат скорпион

1546839

Наричат го човекоубиец, а отровата му толкова бързо попада в кръвта, че може да засегне централната нервна система и да умрете от задушаване. Яко.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ