Доказано! Светлоотразителната жилетка е ключът към живота!

23.12.2016, 12:00

Или как да влизате безплатно навсякъде

   
 
Доказано! Светлоотразителната жилетка е ключът към живота!

Чувството да останеш без пари е доста кофти. Вселената сякаш знае за затрудненито ти и тогава времето се оправя, в града започват да се случват готини събития и всичките ти приятели започват да те офертират за какви ли не интересни занимания, които ти не можеш да си позволиш, защото си останал с 2 лева.

Но Дейвид Алегрети от VICE и неговият приятел Шон са открили най-лесното решение на този проблем - светлоотразителни жилетки! Те са провели уникален експеримент и в продължение на една нощ са обиколили най-различни атракции в Мелбърн, стигайки дори до концерт на Coldplay, без да платят нито една стотинка.

1827552

"Най-важното е да запазиш хладнокръвие и да се правиш на важен. А хората, които носят светлоотразителни жилетки са важни, защото обикновено поправят неща, за които на никой друг не му пука.", пише Алегрети. "Ако видите как някой човек със светлоотразителна жилетка мине през ограждението на концерт или заобиколи охраната на входа на клуб, най-нормалното нещо е да предположите, че той отива да поправи нещо. Това прави светлоотразителните жилетки ключът към живота."

1827553

Така Дейвид и Шон решили да пробват късмета си и да видят колко далеч могат да стигнат, като се правят на "важни". Първо отишли на кино и влезли без проблем на прожекция на "Office Christmas Pary". След това отишли в зоопарка и отново били пуснати като шефове. "Шон намигна на касиера и самоуверено го поздрави.", споделя Алегрети. "Не можехме да повярваме колко е лесно. Има нещо в това да си с униформа, което просто ти носи наивно доверие от останалите."

1827549

Но двамата не спряли до там и се насочили към местния стадион, където същата вечер е щяло да има концерт на Coldplay. И какво мислите станало след това? Естествено, че са влезли и там! "Влизането на стадиона не беше лесно. Трябваше да се пробваме на няколко входа, а и Шон познаваше някого вътре, но така и не се наложи да използваме този коз, защото в крайна сметка ни пуснаха."

1827551

"Като цяло това ни преживяване доказа, че никога не можеш да си сигурен, преди да опиташ. Ако трябва да ви дам един съвет, ще бъде този - отидете да си купите светлоотразителна жилетка! Това е всичко, което ви трябва да знаете за живота!"

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ