Динозаври ли? Whitesnake са титани!

25.11.2015, 15:30

Класата е вечна

   
 
Динозаври ли? Whitesnake са титани!

Кога столичната зала "Арена Армеец" се пръска по шевовете си? Когато концерт има някоя безспорна българска или чужда звезда или легендарна група. Вчера ситуацията беше точно такава, защото Whitesnake направиха великанско шоу и нахраниха гладните за рок меломански души.

Не знам дали някога ще настъпи момент, в който групи като Whitesnake ще омръзнат на хората. Най-вероятно това няма да се случи, защото класата им е вечна, а и привилегията да можеш да слушаш звезди от такъв ранг на живо е задължаваща.

1602306

Вчерашният гигантски концерт, случил се благодарение на София Мюзик Ентерпрайсис, започна със супергрупата The Dead Daisies, които никак не са "умрели" (The Dead Daisies буквално се превежда "Умрелите маргаритки"). Техният стегнат сет настрои публиката идеално, така че хората да са в перфектното настроение, за да попият всяка нота и дума, която Дейвид Ковърдейл им беше приготвил. Whitesnake излязоха точно навреме и ни вкараха в онова типично състояние, което обзема истинския фен на групата, когато слуша емблематичните им парчета.

Едва ли е необходимо да изреждам песните, които чухме и изживяхме снощи. Двучасовото шоу бе максимално пълноценно преживяване, професионално и някак си достолепно. Визуално и музикално нещата също бяха майсторски издържани, точно както приляга на група от ранга на Whitesnake.

1602305

Чета и слушам, че има хора, които се оплакват от звука в зала "Арена Армеец", някои си тръгнали, други едва издържали. Смея да твърдя, че онези, които бяха по трибуните, няма от какво да се оплакват. Изводът е, че за пореден път в тази зала има проблем с озвучаването, който разделя публиката на два "лагера" - изключително доволни и такива, които сипят обвинения към организаторите. Сякаш са били на два различни концерта.

1602301

Все пак съм сигурна, че повечето меломани, които снощи препълниха залата, са щастливи за поредния шанс да слушат и гледат Ковърдейл на живо. Да пеят отново песните, които през годините са изпълвали дните и нощите им.

Наричат ги "динозаври" и "старчета", но истината е, че Whitesnake са емоционално и музикално изключително съвременни и успяват да докоснат спомените. И да създадат нови. Значи музиката им "работи".

1602303

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ