Два много бързи начина да охладиш биричката! Дори в планината! 2

10.05.2018, 11:00

Никой вече няма да те цака с топла бира

   
 
Два много бързи начина да охладиш биричката! Дори в планината!

Най-да описваме циничната ситуация да пиеш топла бира. Просто е гадно. Разбираме пивото, което се пие на стайна температура и прочие дрънканици, но повечето бири се консумират студени.

Ето как винаги да имаш под ръка студена бира.

Първи начин!

Взимаш кофа с вода, лед и сол. Слагаш бутилките вътре. Получава се ендотермическа реакция, а бирата ще се охлади преди да си спомниш този урок по химия.

Втори начин!

На всички мъже от деца им е ясно, че ако си в природата и имаш река се прави малко бентче, което трябва да побере цялата пиячка, която мъжът е донесъл. По естествен хладилник няма на тази планета.

Какво правим обаче, ако река няма?! Да кажем, че си в планината и нямаш достъп на момента до река, но бирата е топла. Тогава взимаш някакви хартия (вестник, парцал... може дори да жертваш някой чорап) и хубаво я увиваваш около бутилката, след което щедро намокряш с вода. Поставяш на течение (в планината има изобилие от този феномен – не е измишльотина на баба ти) и след 15 мин. пиеш студена бира. Процеса се нарича – топлообмен.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ