Два вечни скеча от 1995 година на Георги Мамалев! 3

07.12.2016, 18:00

Актьорът с награда "Златен век" за 40 години принос в развитието на културата

   
 
Два вечни скеча от 1995 година на Георги Мамалев!

Георги Мамалев е един от най-любимите ни български атьори. Роден е на 5 август 1952 г. в с. Мамарчево. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1977 г. в класа на проф. Енчо Халачев.

От 1977 г. е в Народния театър Иван Вазов. Сред театралните му роли са: Аврам Совалката в "Опит за летене"от Йордан Радичков, Сречко Розмарина и Бато в "Сборен пункт" от Д. Ковачевич, Загорецки в "От ума си тегли" от Александър Грибоедов, Фратю в "Чичовци" от Иван Вазов, Дромио от Сиракуза в "Комедия от грешки" и Пък в "Сън в лятна нощ" от Шекспир, Шура Балаганов във "Великият комбинатор" по Иля Илф и Евгений Петров, Рафаеле в "Призраци в Неапол" от Едуардо де Филипо.

Сред незабравимите му роли са Гошо от "Оркестър без име", принц Алфонсо от "13-ата годеница на принца", Стефан Стамболов в "Записки по българските въстания" и капитан Мортимър от "Последни желания".

Преди дни Мамалев получи наградата "Златен век" за 40 години принос в развитието на културата. Тъй като ние искаме да поздравим великия актьор по наш си начин, за това ви припомняме два ит нашите най-любими скеча. Насладете се и си припомнете защо е толкова велик човек!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ