Да нокаутираш за 17 секунди

15.08.2011, 11:05

   
 
Да нокаутираш за 17 секунди

Боксът не спира да ни изненадва. В началото на месеца писахме за най-нелепата загуба на боксов мач, когато един от опонентите бе задържан от полицията по време на срещата. Сега попаднахме на друг интересен случай в този така динамичен и интересен спорт.

Това е срещата между Кимбо Слайс и Джеймс Уейд.

Кимбо Слайс, чието истинско име е Кевин Фъргюсън, започва кариерата си като уличен боец, който става много известен точно чрез клиповете си в интернет. След това става професионален ММА боец и започва да тренира сериозно. Получава много високи хонорари. На 13 август здравенякът направи своя дебют в бокса.

И то какъв дебют! Само за 17 секунди в първия рунд Слайс успява да нокаутира своя противник Джеймс Уейд. Дори почти го праща извън въжетата на ринга. Уейд лежи на ринга доста дълго без да помръдне.

С тази направо светкавична победа Кимбо Слайс все пак не успява да подобри световния рекорд за най-бързата победа в бокса чрез нокаут. Тя, според Рекордите на Гинес, е отбелязана в турнира "Golden Gloves” в Минеаполис, Минесота, САЩ на 4 ноември 1974 г. Тогава Майк Колинс заковава на пода Пат Браунсън с първия си удар и боксовият мач е спрян в 4-тата секунда.

Въпреки че не поставя нов световен рекорд, не ни се иска да си представяме какво ще направи Кимбо Слайс със следващия си противник.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ