Глупави, но случайни факти от минало и настояще

21.05.2015, 19:30

Да знаете, за да сте запознати

   
 
Глупави, но случайни факти от минало и настояще

Фактите бълват, за разлика от лицензите в А футболна група, а ние не можем да сварим да ви ги поднесем, колкото и безсмислени да са те. Представяме ви втора серия ненужни истини, с които да убиете скуката.

1. През 2006 г. ФБР внедрява свой човек в джамия в Южна Калифорния и го облича като радикален мюсюлманин. Присъстващите в църквата веднага се обаждат на ФБР и подават сигнал срещу него. Момент... търсим логика... Не. Не намираме.

2. На всеки първи учебен ден в първи клас в Германия, Чехия и Австрия, на децата се подарява картонен конус, пълен с играчки и лакомства.

3. Въглищните електроцентрали изпускат 100 пъти повече радиация във въздуха, отколкото атомните електроцентрали за съответстващото количество произведена енергия.

4. Известният писател Йън МакЕвън помага на сина си да напише анализ на една от неговите книги, който му е нужен за изпит по английски. Учителят не одобрява анализа.

5. Немска овчарка пазач в белградския зоопарк успява да пребори избягал ягуар и да спаси живота на един от служителите на зоологическата градина.

6. Зигмунд Фройд е един от най-големите привърженици на кокаина.

7. В миналото, когато все още няма часовници, свещите се използват като тяхна алтернатива, защото горят точно определено време. Ето каква е техниката, ако решите да използвате свещ за будилник: забийте пирон на определено място в свещта и когато пламъкът стигне до него, той ще падне върху металната повърхност под свещника, а звукът ще ви събуди.

8. По време на Втората световна война, двама японски офицери си организират състезание един срещу друг – кой от тях първи ще убие 100 човека, единствено с помощта на меч. Събитието е отразявано като спортна новина във вестниците, а информацията с текущия резултат се актуализира всекидневно в продължение на няколко дни.

9. Зъбите на гризачите никога не спират да растат. Те просто се износват от постоянното гризане на кора, листа и други зеленчуци.

10. Жителите на Израел консумират повече пуйки на глава от населението от всяка друга страна в света.

11. Може да успеете да качите крава нагоре по стълбите, но не можете да я свалите.

12. 98% от починалите японци биват кремирани.

13. Арнолд Шонберг страда от трискайдекафобия – страх от числото 13. Умира 13 минути след полунощ на петък 13-ти.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ