Гвардеец почти застрелял кралица Елизабет II

05.01.2017, 19:30

Нейно Величество просто обича да се разхожда късно вечер

   
 
Гвардеец почти застрелял кралица Елизабет II

Британското кралско семейство може да няма толкова много реална власт в наши дни, но пък разполага със страшно много авторитет и се радва на начин на живот и удобства, за които обикновенните граждани могат само да мечтаят.

Едно от тези удобства е постоянната протекция на кралската гвардия. Това са едни от най-дисциплинираните хора в света и без съмнение резидентите на Бъкингамския дворец се чувстват спокойно знаейки, че те ги пазят. 

1833299

Това спокойствие обаче е било на път да изиграе лоша шега на кралица Елизабет II. Изглежда тя обича среднощните разходки из двореца и често ги прави, когато има проблем със съня. Наскоро, при една такава разходка около 3 през нощта, един от гвардейците я е объркал с натрапник и дори е насочил оръжието си към нея, пише The Times.

"По дяволите, Ваше Величество. За малко да ви застрелям.", казал неловко гвардееца, когато разбрал, че това е кралицата, а тя му отговорила духовито: "Не се безпокой. Следващият път ще си нося камбанка, за да не се налага да ме застрелваш."

Ако не друго, със сигурност не е най-доброто първо впечатление...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ