Всичко, което си знаел за динозаврите – ЛЪЖА!

02.05.2017, 18:45

Мислиш, че си свикнал с нестабилните теории, но не си си представял такова

   
 
Всичко, което си знаел за динозаврите – ЛЪЖА!

Ако питаш произволен човек дали вярва в Исус Христос, който преди около 2 хиляди години взел и възкръснал, ще попаднеш в такъв словесен спор, че ще съжалиш поне 100 пъти за 5 мин, че си повдигнал въпроса. Но виж – за динозаврите, които са живели преди някакви си  230 млн. години, всеки знае всичко. Най-често дори обстойно ще ти бъде описано как точно и с каква стратегия е ловувал Тиранозавър рекс.

Да, ама сега се приготви, защото се оказа, че динозаврите изобщо не са такива, за каквито са ги смятали хората до сега. Благодарим ти Холивуд за цялата лъжа.

Съмненията не са от сега. Преди време учени установиха, че костта ядец е устроена по един и същи начин при кокошките и динозаврите. От там се ражда и теорията, че динозаврите не са изчезнали, а еволюират в по-малки видове. Тогава още не се говори за външния вид на динозаврите.

После обаче идва ново странно откритие – по костите на месоядните динозаври има протопера (прости пера). Доказва се, че по-голямата част от динозаврите не са голи, а са покрити с пера. Дори самият Тиранозавър е пернат.

След това излиза нова информация, която доказва, че динозаврите не са могли да реват, а са писукали или тръбили. Малко по-късно изследване от Университета в Ню Мексико доказва, че динозаврите на са били студенокръвни, а мезотермни (сами могат да се греят, но не могат да поддържат постоянна температура).

И ето последният пирон в главите на сценаристите в Холивуд. Международна група учени – Шу Ванг, Джоузев Щиглер и други неизвестни нам хора, проведоха подробен анализ на малки и големи динозаври. Оказа се, че някои видове се раждат със зъби, последствие те окапват и устните се превръщат в клюн. Така малките не са се конкурирали за храна с възрастните индивиди.

Та, още веднъж, мерси на Холивуд за пълните лъжи!

1904525

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ