Вредно или полезно: да се ходи на почивка в топла страна през зимата

06.12.2016, 15:00

В интернет има стотици мнения, но ние знаем истината

   
 
Вредно или полезно: да се ходи на почивка в топла страна през зимата

Целият интеренет спори, около много противоречиви теми, за това ние периодично ти даваме отговор на някои от най-обсъжданите теми в интернет пространството. Та:

Вредно или полезно: да се ходи в топъл курорт на почивка през зимата?

Вредно: Трябва да се избира страна със сходен климат, в противен случай те чака дълга аклиматизация, която може да отнеме цялата отпуска и дори да ви разболее. Огромният стрес за организма е в състояние да снижи имунитета и да ви донесе различни заболявания. В топли страни трябва да се пътува само лятото и то за не повече от 2-3 седмици.

Полезно: Високите температури са полезни за капилярите и помагат на организма да се адаптира. Жегата не пречи на здравия човек, ако пие достатъчно количество вода. Трябва да се пътува за повече от 2-3 седмица, защото аклиматизацията на организма отнема поне 5 дни. Имайте предвид, че децата са особено уязвими на нея.

ИСТИНАТА:

Ако си говорим честно, в зимните курорти най-често сменяш просто кварталната кръчма с бара в хотела. А твоите мъки на азиатски плаж с аклиматизацията и ловът на русалки, са далеч по дейни занимания от пиенето в бара. Иначе казано – ако не си сигурен, че по-голямата част от почивката ще си на ски пистата – бягай на юг.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ