Великите хора, които са работили легнали

Мързелът – основен фактор за просперитета на човечеството

   
 
Великите хора, които са работили легнали

– Вуте, оти копаш седнал?

– Оти опитах легнал, ама не мое.

И ние така! Факт е, че не само шопите са известни с мързела си. Целият просперитет на човечеството се сключва в това - работата да намалява, а ние да си полягваме по-често. Нима, ако хората не ги мързеше да метат, перат и копат, щяхме да имаме изобретения като прахосмукачката, пералнята и трактора? Даже тостерът за филийки ти спестява малко време. Всичко е с цел да си почиваме повече. И, ако още не ни вярваш, ще ти дадем няколко примера с едни от най известните и велики хора, които, за разлика от Вуте, могат легнали.

Уинстън Чърчил

1587213

Сър Уинстън Ленърд Спенсър-Чърчил определено е знаел как да си почива. Култовият политически деятел е предпочитал да диктува официалната си кореспонденция от леглото. Трудовете му, като "Втората световна война" и "История на англоезичните народи" са писани под диктовка от кревата.

Марк Твен

1587215

Бащата на Том Сойер и Хъкълбери Фин изобщо не криел пред обществото, че предпочита да пише легнал. Даже разпространил горната снимка пред тогавашните журналисти с думите: "Да можеш да работиш от леглото е талант".

Хенри Уодсуърт Лонгфелоу

1587217

Авторът на "Ездата на Паул Ревер", "Песента на Хайяуата" и "Евангелин" неслучайно е известен като "домашен автор". Писателят е страдал от инсомия и в късните часове е писал в леглото си.

Томас Хобс 

1587209

Известен е случаят с философа-математик, който до такава степен бил завладян от всякакви там изчисления, че писал дори на чаршафа в леглото. А когато мястото свършило - на самите си бедра.

Франсис Скот Фицджералд

1587224

Последните години на великия писател минали в кревата. Там именно е започнат и романът "Последният магнат" (романът не е завършен и се издава посмъртно). Фицджералд работил по 5 часа от леглото, а покрай него имало празни бутилки от Coca-Cola и винаги бутилка джин. Наш човек.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ