ВИДЕО: Около света за пет минути

03.01.2012, 12:05

Красота

   
 
ВИДЕО: Около света за пет минути

Едва ли има човек, който не би искал да види света. Да пътува, да разглежда, да се запознава с различните култури. Поне за няколко дена да бъде отворен към всичко ново, към другите хора и към различните гледни точки от различните места на на Земята. Така е, нашият екип не прави изключение. Ние от Div.bg обичаме да пътуваме и понеже не ни се случва толкова често, колкото бихме искали, имаме навика да гледаме през прозореца и когато видим самолет, да си представяме, че сме в него и че летим към някоя непозната за нас дестинация.

В навечерието на новата година попаднахме на едно видео, което ни изпълни с огромна завист към човека, който го е направил. Едновременно с това ни стана малко тъжно, защото не сме убедени, че ще можем да видим всички места, с които, макар и само за секунди, се запознахме. За 343 дни Киен Лам е посетил 17 държави и е направил повече от 6000 снимки. В края на 2011 г. решил, че ще бъде добре да сглоби едно кратко видео с най-впечатляващите фотоси и така да ни направи свидетели на всичко, с което се е срещнал по време на интересното си пътуване.

Държавите, които Лан е запечатал на своя фотоапарат Panasonic Lumix GF-1, са САЩ, Англия, Франция, Португалия, Испания, Мароко, Египет, Турция, Йордания, Тайланд, Индонезия, Япония, Аржентина, Уругвай, Чили, Боливия и Перу. Композитор на музиката към клипа е малкият брат на пътешественика – Уилям, а крайния продукт на техните усилия е просто прекрасен.

Пожелаваме на читателите на Div.bg да посетят всички държави, присъстващи във видеото, както и други, в които не са били досега. И непременно да ни разкажат!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 17.07.2013 | 17:42
1 Всеки иска да обиколи света - уви това е мечта които малцина успяват да сбъднат.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ