В кои важни моменти трябва да си правиш почивки и в кои – не

27.10.2016, 16:30

Не знаем на кой да вярваме

   
 
В кои важни моменти трябва да си правиш почивки и в кои – не

Едни говорят, че работата до откат е нещо хубаво и правилно, други – че трябва да се дремва през деня. Истината е някъде там, ние попитахме няколко треньора по креативност – Кога трябва да се прави пауза и кога – не?

КОГА ТРЯБВА

Пътешествия – всяко пътуване, преход и прочие е свързано със стрес. Ако започнеш да изпитваш дискомфорт остани на едно място за няколко дни.

Тренировки – това, че не трябва да се тренира всеки ден го знаят всички. Но поне месец на година си струва да спреш, защото мускулите ще починат и тренировката отново ще бъде толкова полезна, колкото преди. 

Лечение – Да, не трябва да оставяш антибиотиците, веднага след като си се почувствал по-добре. Но има болести, които изискват точно този начин – ударна доза антибиотици и после пауза. Така ефективно се лекуват гъбички, например.

1796470

КОГА НЕ ТРЯБВА

Обучение – много по-добре е да свършиш всичко веднага, отколкото да забавяш. Новата информация се възприема по-добре, когато се захваща за усвоената. А от архивите на мозъка опитай да намериш нещо изобщо.

Бой – често срещана грешка във възпитанието на момчетата е максимата: "Когато те ударят – удари и спри.". И с ужас гледай резултатите. В крайна сметка побойникът едва ли ще се респектира от един удар! Ако ще се биеш, продължавай до победата.

Секс – много специалисти съветват да забавяш темпото и дори да спираш. Ние ще ти кажем да не разчиташ много на това.

1796471

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ