В САЩ кръщават децата на Дарт Вейдър

07.10.2015, 09:30

Американците съвсем откачиха

   
 
В САЩ кръщават децата на Дарт Вейдър

Сагата Междузвездни войни вдъхновява много млади семейства в Америка. През миналата година 218 бебета в САЩ са кръстени Анакин - името на Дарт Вейдър, преди да стане подвластен на тъмната страна.

През 2014 година Анакин попадна в списъка на най-популярните имена. През 2013 година е било на 1234-то място, а през 2015 година заема 957-мо място в предпочитанията на американските родители.

В чест на принцеса Лея пък са кръстени 605 момиченца, благодарение на което името заема далеч по-престижното 509-то място в класацията на най-популярните имена.

Популярността на имената на героите от фантастиката нараства с приближаването на премиерата на новия, седми епизод – "Силата се пробужда", която е насрочена за 16 декември.

Няколко интересни факта за сагата:

1. Дишането на Дарт Вейдър е запис на звуковия инженер Бен Бърт, който постига ефекта с апарат за гмуркане, в чийто регулатор е поставен микрофон.

2. На 26-ти май 1977 година Ню Йорк Таймс описва "Нова надежда" като най-красивия филмов сериал, правен някога.

3. Звукът на TIE изтребителите бил създаден като комбинация от крясък на слон, съчетан с двигател на автомобил, движещ се по влажен паваж.

4. Диалектът на джаваси е смесица между забързано произнасяне на езиците зулу и суахили.

5. Ръмженето на Чубака се получава с любезната помощ на едно 4-месечно мече с жълтокафява козина, към чийто глас са прибавени звуци от морж и язовец.

6. Бръмченето на светлинния меч в действителност е бръмчене от мотор на стар прожекционен апарат, към който е добавено жуженето на микрофон, движен пред кинескоп на телевизор.

7. Трудно забележимият надпис по нагръдника на Дарт Вайдър е "Жител на Хеброн".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ