Буболечки в ушите? Случва се по-често, отколкото си мислиш!

19.02.2022, 18:00

Сука БЛЯК!!!

   
 
Буболечки в ушите? Случва се по-често, отколкото си мислиш!

Колко често може да ви се случи да ви влезе буболечка в ухото?

Ето и историята на Кейти Холи. "Чувствах, че нещо ухото ми не е наред. Грабнах клечка за уши и внимателно я пъхнах в ухото си. Когато я извадих, на нея имаше две тъмно кафяви, кльощави парченца, които бяха залепнали на върха. След малко си дадох сметка, че това са крака. КРАКА. Крака, които можеха да принадлежат само на някоя приключенски настроена хлебарка, която изследва ухото ми."

След като хуква към спешното отделение, Холи разбира от дежурния доктор, че тя е вторият случай за деня. Оказва се, че поне веднъж на месец някой пристига със същите оплаквания. Не само това, но паяците притежават тенденцията да изследват човешките уши и дори да се настаняват там, твърдят докторите, които са виждали паяжина в ушите на хората. 

2057683

Ето какво може да увеличи шанса подобно нещо да се случи:

- Ако спите в стая, пълна с хлебарки. Докторите съобщават, че гадинките се активизират вечер и обичат да се завират в тесни пространства с опасност напълно да заседнат в тях. Ушите на хората са някои от тези места.

- Ако къмпингувате. Напълно възможно е някое пълзящо същество случайно да се излъже да ви влезе в ухото.

- Ако стаята ви гъмжи от летящи насекоми. Мухите са привлечени от човешките химикали и телесни продукти като цяло, поради което някоя може да се озове в ушната ви мида.

2057678

Когато това се случи, не правете това, което е правила Холи.

Използването на клечки за уши може само да напъха гадината още по-навътре. Вместо това използвайте минерално масло, зехтин или бебешко олио, за да накарате буболечката да изплува. След което обаче веднага посетете лекар, за да се подсигурите, че всичко е тип-топ и ухото не е претърпяло сериозен ефект от чуждото присъствие. 

2057682

Източник: self.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ