Апарат засне уникални кадри как се хранят акулите на 700 метра! Те са възмутени!

09.11.2017, 15:00

Акулите мразят, когато великобританските учени се появяват

   
 
Апарат засне уникални кадри как се хранят акулите на 700 метра! Те са възмутени!

Снимачна група на BBC, която работи по сериала "Дълбоката планета 2", стана свидетел на хранещи се акули на 700 метра дълбочина. Акулите си похапвали кит, а появата на британските учени не им се хареса много. 

"К'ви ги дървите тука, бе?!" – сигурно си е помислила акулата. Тъй като батискафът* на учените бил стабилно голям, предполагаме, че акулата е помислила, че вечерята ѝ е под заплаха и тръгва в атака.

Акулата успява да повреди убежището на учените и на тях им се налага да изплуват. Тък като режисьор на лентата не е Стивън Спилбърг, всички се връщат мирно и кротко към задачите си.

* Батискафът е хидростатичен подводен апарат. Състои се от обитаем модул и резервоар, запълнен с по-лека от водата течност — например бензин. Обитаемият модул има здрава обшивка, издържаща налягането на големи дълбочини и в него се разполагат екипажът и изследователската апаратура. Резервоарът с лека течност осигурява подемна сила, подобно на дирижабъл. В него могат да се поместват баластни цистерни, акумулатори и маневрени двигатели. Апаратът се потапя с помощта на баласт и изплава след освобождаване от него.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ