Алис Купър и Библията

18.10.2011, 09:05

   
 
Алис Купър и Библията

Не си пасват, нали?! Тези две понятия са като два отблъскващи се магнита. Но всъщност не е така. От NME разбрахме, че рокаджията е започнал да преподава Библията на малки деца. Той е поел поста на заместващ учител в местна църква в Аризона.

Да кажем, че сме зашеметени – малко е. Никога, ама никога не сме си представяли Алис Купър в тази роля. То е почти същото като Мерилин Менсън да купува сладолед на децата в Африка. Е, може и да не е точно така, но главното е, че Алис Купър или г-н Винсънт Фурние (както е истинското му име), страшно много ни изненадва с това си начинание.

Все пак ние сме свикнали да го виждаме в една доста по-различна светлина – на сцената и във видеоклиповете му - с призрачни изпълнения, заобиколен от скелети и черепи, черен грим и литри (надяваме се) изкуствена кръв. И много добре осъзнаваме, че всичко е за шоуто, но съвсем не сме подозирали, че адските кървави изпълнения всъщност били наравно с божията воля в душата на Фурние.

Не смеем да се обзаложим защо Алис Купър е решил да се натовари с библейските проповеди сред подрастващите. Единственото логично обяснение е, че бащата на Винсънт всъщност е бил пастор, както и едно твърдение на самия г-н Фурние: "Алис мрази да ходи на църква, но аз съм там всяка неделя."

Явно всички известни личности страдат от раздвоение на личността, Алис Купър със сигурност. Горките деца!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ