Ако човечеството изчезне: 5 животни, които ще доминират на Земята!

30.01.2017, 19:30

Кои животни ще завладеят света!

   
 
Ако човечеството изчезне: 5 животни, които ще доминират на Земята!

И така, представи си – на Земята пада огромен метеорит, злодеи измислят смъртоносен вирус, започва ядрена война. Общо взето – сценарий на постапокалиптичен филм. какво ще се случи, ако човечеството изчезне – какви животни ще ни наследят, как ще изглеждат, на какво ще приличат? Нека си представим подобен сценарии.

Плъхове

1849356

Според британския зоолог Ричард Докинз плъховете ще превземат градовете, след което популацията им рязко ще се увеличи. ще започнат да еволюират буквално веднага.

Като се вземе предвид социалната структура на плъховете и високият интелект, който имат – определено имат реални шансове да заемат мястото на човека на планетата. Разбира се, говорим за милиони години, но Ричард е сигурен, че разумните същества на бъдещето реално могат да произлязат от плъховете.

Мечки


Изчезването на хората ще даде шанс на най-мощните хищници да се развият. Това ще се случи защото хората ще освободят огромни територии и количеството на тревоядните животни ще се повиши. А когато имат достатъчно храна, територия и никой не унищожава планетата им висшите бозайници ще могат да еволюират.

Прасета

1849357

"Планетата на свинете", звучи като роман на Оруел, ама си е напълно възможно явление. Даже и стотици пъти по възможно от "Планетата на маймуните" – просто толкова маймуни няма. Прасетата от друга страна са ужасно много. Още повече, че те изобщо не са глупави и имат сложна социална структура. Имат дългосрочна памет, манипулират близките си и се учат с поразителна скорост. Също така те правят секс за удоволствие.

Хлебарки

1849360

Разбира се, не че очаквал да ги пропуснем. Те действително могат да наследят планетата, само за 10 години си създават имунитет към токсичните отрови, с които хората се опитват да ги убият. Скоростта им на размножаване е повече от феноменална. Едва ли ще могат да стигнат интелекта на човек, но нищо не се знае, ако разполагат с няколко милиона години, за да еволюират.

Маймуни

1849358

Те не могат да се похвалят с голяма популация. Ако обаче, това се промени, няма място за съмнение, че те ще станат следващия върховен хищник на Земята. Маймуните имат всичко в интелектуален план, за да ни настигнат, но им трябва пълната липса на хора. Известни са случаи, в които маймуни ловуват с оръжие.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ