Ако се смееш на тъпи смешки – страдаш от маразъм

21.11.2016, 15:00

Почти всички предавания в родния ефир...

   
 
Ако се смееш на тъпи смешки – страдаш от маразъм

Поредното сензационно изследване, което ще промени живота ти! Този път учените от  Лондонския университетски колеж установиха, че хуморът е един от първите признаци на започването на маразъм. Тъй като мислим, че не на всички ще им е ясно какво е това, накратко от речника:

"1.Общо падение на телесни и духовни сили поради старост или поради хроническа болест."

Сега трябва веднага да изясним какво означава добро чувство за хумор. Примерно: някои комедии на Уди Алън, роман на Тери Пратчет, някои статии от мъжко онлайн списание, като ДИВ... Към примитивния хумор се явяват: пръдни, подхлъзване на кора от банан, репертоари на повечето клоуни, болшинството от комедийните предавания по националните телевизии.

Според главният инициатор на изследването – доктор Камила Кларк, семействата, в които живея хора с депресивната болест маразъм, са далеч по-лабилни да се смеят на глупости и да бъдат инфантилни.

"Хуморът може да бъде доста убедителен симптом за началото на маразъм – хуморът засяга центровете на мозъка, които най-много страдат от тази болест. Ако центровете атрофират от болестта, хуморът също атрофира с тях", авторитетно ни заявява Камила.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ