Hells Angels завладяват България

Рокерите, които притежават света

   
 
Hells Angels завладяват България

Сигурно си ги чувал. И да не си, аз също не знаех за тях до скоро. Hells Angels са мото клуб, създаден през 50-те години. С филиали по целия свят, това е най-голямата банда в света (и престъпна организация). Началото на клуба е малко след Втората Световна война.

Пилотите от американските ВВС и по-специално – 303-а ескадрила на тежките бомбадировачи "Hell's Angels", се прибират у дома след войната. Работа няма и те са принудени да станат организирана престъпна банда, наречена Ангелите на смъртта.

За президент на световния клуб се смята Ralph Hubert "Sonny" Barger роден през 1938 година. Автор е на 5 книги: Hell's Angel: The Life and Times of Sonny Barger and the Hell's Angels Motorcycle Club (2000), Dead in 5 Heartbeats (2004), Freedom: Credos from the Road (2005), 6 Chambers, 1 Bullet (2006), and Let's Ride: Sonny Barger's Guide to Motorcycling (2010).

През неговото управление започва да се плаща членски внос и светът научава кои са всъщност Ангелите на смъртта. Благодарение на вроденото му чувство за PR, дейността на мото клуба се превръща в полу–легална и обществото не гледа с толкова лошо око. Логото на бандата е рисувано от легендарния Х. Р. Гигер, автор на дизайна на "Пришълецът".

Също така Sonny въвежда и строгия йерархичен строй (support, hang around, prospect, member), а индивидуалните длъжности са – офицер, вице-президент, президент.

Автономните филиали са по цял свят. Страните, в които навлизат в момента, са България (да, вече са тук, от миналата седмица се забелязват и в София), Уругвай, Перу, Босна, Еквадор и Венецуела.

Ако още не ти стана ясно, Hells Angels са еквивалента на Якудза за Европа и Америка.

1568353

Останалата информация е оскъдна и доста противоречива, поради строгата конфиденциалност в структурите на бандата. Като цяло обаче нашите мутри са пълен смях сравнение с тези момчета. Говори се, че клубът е основан някъде между 1940 и 1950 в Калифорния. Под прикритието на моторите те се занимават с дрога, оръжие, пране на пари и проституция. Според говорителя на Европол, Сьорен Педерсен, Hells Angels са сериозно свързани с пране на пари и търговия на огнестрелно оръжие – чисти гангстери. Преди три години представителят на Европол предупреди, че бандата вече настъпва към България.

В България...

Два клуба - в Асеновград и във Велико Търново са регистрирани от миналата година в официалния сайт на "Hells Angels". през 2014 година представител на международната банда е бил в България и е гостувал в Асеновград. Рокерът и четирима представители на групировката са били засечени в моден клуб в Пловдив, близо до Сточна гара. Всички са носели задължителните черни кожени якета със запазения знак на Hells Angels. Тази седмица в София се забелязаха още няколко гости от международните филиали.

1568352 щракнат от "People of Sofia" в центъра на столицата

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ