Helloween и Judas Priest или когато богове срещат простосмъртни  18 Виж всички снимки

01.07.2015, 13:15

Двойна доза метъл на родна територия

   
 

Всички истински фенове на хеви метъл музиката вчера имаха щастието да присъстват на изключително важен концерт. Гостуването на Helloween и Judas Priest в зала "Арена Армеец" бе емблематична среща между метъл богове и техните верни простосмъртни раби, дошли да ги почетат и да им поднесат дарове под формата на чистосърдечно обожание.

Най-голямата спортна зала в София вече се доказа като една от най-добрите концертни локации в столицата. И като функционалност, и като големина, и като звук. Да, дори и като звук. Въпреки че от не едно и две места чух оплаквания, че звукът е зле, смея да твърдя, че вчера озвучаването бе на добро ниво.

Организацията на концерта на Helloween и Judas Priest, дошли в пакет, благодарение на Sofia Music Enterprises, беше изключително професионална, което спомогна за идеалното провеждане на отдавна чаканото музикално събитие. Още с отварянето на вратите на залата, най-нетърпеливите фенове буквално се разтичаха, за да влязат първи, защото им предстоеше важна среща.

1529148

Без "излишни" подгрявания и "бавене на играта" в 20 ч. Helloween се качиха на сцената и метъл приключението започна. Обещаният пълен сет практически бе осъществен, за радост на много меломани, които смятаха, че "пак ще ги цакат" с лъжливи обещания. Е, Helloween никога не лъжат! Helloween смазват с музиката си и точно това се случи снощи в зала "Арена Армеец". Едночасов метъл на най-високо ниво - това изживяхме всички ние, изпълнили трибуни и терен. Разбира се, чухме "Eagle Fly Free", "Straight Out of Hell", "If I Could Fly", "Future World" и епичен финал с "I Want Out".

1529139

След помитащите Helloween и необходимата кратка почивка на сцената се възкачиха боговете Judas Priest. Това е една от групите, чиито живи изпълнения респектират с неспиращата енергия. 63-годишният Роб Халфорд отново демонстрира зверския си глас с "Metal Gods", "Turbo Lover", "Redeemer of Souls", "Breaking the Law", "Painkiller" и др. Огромен глас!

1529152

Независимо дали сте фeнове само на Helloween, само на Judas Priest или пък изобщо не им се кефите, надявам се, осъзнавате мащаба на събитието, което се състоя снощи. България вече е държава, в която все повече млади и актуални групи и изпълнители имат участия, но едновременно с това и бандите, от които всички са се учили малко или много, продължават да правят концерти у нас. А най-хубавото е, че по-голямата част от българската публика умее да оценява качествените изпълнители и само преди няколко часа около 15 хиляди фена за пореден път подариха сърцата си на две от най-големите метъл банди. Да се готвят следващите!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ