Gorillaz и Arcade Fire с нови песни, посветени на недоволството срещу Тръмп 2

20.01.2017, 12:00

"Hallelujah Money" е първата нова песен на Gorillaz от 6 години насам

   
 
Gorillaz и Arcade Fire с нови песни, посветени на недоволството срещу Тръмп

Днешното встъпване в длъжност на 45-тия президент на САЩ Доналд Тръмп всява паника не просто у мнозинството американски граждани, ами и у половината цивилизован свят. Но все пак това събитие донесе на света и нещо хубаво - първата нова песен от 6 години насам на най-великата виртуална група в света - Gorillaz.

Тя е колаборация с носителя на Mercury Prize за най-добър албум на 2015 г. Бенджамин Клемънтайн и се казва "Hallelujah Money". Основни теми в парчето са двете любими такива на Тръмп - властта и големият бизнес, както и най-малко любимата му - концепцията за човечност и толерантност. Чуйте я:

 

Още една известна група използва повода да пусне нов анти-Тръмп материал. Става въпрос за ексцентричните рокджии от Arcade Fire, които също не бяха радвали феновете си с нова музика скоро. Последният им албум "Reflector" пожъна огромен успех през 2013 г., но оттогава те се задоволяваха само с турнета.

Днес обаче на бял свят се появи чисто новата "I Give You Power", заедно със съобщението: "Никога не е било по-важно да се държим заедно и да се грижим един за друг". Очаква се бандата да издаде нов албум през тази година, но "I Give You Power" няма да присъства в него. Тя е само промоционален сингъл и всички приходи от нея ще бъдат в полза на Американския съюз за граждански права. Чуйте я:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ