God Save the Queen и Адам Ламбърт!  20 Виж всички снимки

Никога няма да има Brexit за великата британска музика

   
 

Музиката на Queen звучеше в най-ранното ми детство. Семейните пътувания до българското черноморие бяха озвучавани от Фреди Меркюри, а тогава, за разлика от днес, до морето от София се стигаше за 7-8 часа. Слушала съм Queen толкова много, че не съм възприемала тази група като музикална история с начало и край - тя винаги е била част от живота ми. И никога не съм си представяла, че ще я чуя на живо. Но се случи и беше велико!

Трябва да имаш голяма смелост, за да пееш песните на Фреди Меркюри пред хората, които го смятат за музикален гений. Адам Ламбърт заслужава да бъде категорично уважаван, защото го прави с адско самочувствие и глас, който помита всеки скептицизъм. Той не иска да имитира Фреди, защото няма абсолютно никакъв шанс да го стори. Адам Ламбърт по-скоро се опитва да пресъздаде емоцията, която покойният вокалист на Queen е оставил в парчетата на групата. Истината е, че го прави по-добре, отколкото повечето меломани, дошли на стадион "Георги Аспарухов" снощи, изобщо бяха очаквали. Всъщност сравненията между Меркюри и Ламбърт са нелепи и напълно излишни.

Концертът на Queen и Адам Ламбърт, организиран от София Мюзик Ентерпрайсис, е един от малкото, след които хората, с които разговарям, са категорични, че са присъствали на изключително музикално събитие. Събитие, което ще остави в главите и душите ни вечен спомен. Не само защото музиката на Queen е вечна, но и защото Фреди Меркюри живее чрез нея. Щастлива съм, че бях на този концерт!

Неда Ковачева

----------------------

Тези дни се опитах да си спомня кога за първи път съм чула песен на Queen и коя е била тя. Но не можах да върна лентата чак толкова назад. Спомням си ясно само отразяването в медиите на смъртта на Фреди Меркюри през 1991 г. и една тъпа болка, сякаш си изгубил близък, без изобщо да си го познавал. Вчера, когато за първи път в живота си имах щастието да отида на концерт на Queen, разбрах защо е било така. През 1991 г. светът е изгубил един титаничен талант и е имал пълното право да го боли и да се чувства ощетен.

1734330

Адам Ламбърт

Адам Ламбърт е кралица. Това стана ясно за всички, които бяха на концерта вчера. Адам Ламбърт е звезда и макар публиката на Queen да не е изцяло неговата публика, той изигра ролята си блестящо. Да, Адам Ламбърт (сигурно) е гей. Но има кураж, смелост и заслужава възхищение много повече от някои, които претендират, че са големи мъжкари.

Що се отнася до Роджър Тейлър и Брайън Мей, на такива хора ние можем само да се поклоним. Страхотни, гениални, брилянтни музиканти. Благодарим ви!

Queen направиха невероятен концерт. Всъщност не е вярно, съвсем вероятно и задължително беше концертът да е страхотен, защото това са Queen. Нямаше човек, който да не пее с пълни сили "Another One Bites The Dust", "We Will Rock You", "Don't Stop Me Now", "Under Pressure", "Fat Bottomed Girls", "Bohemian Rhapsody" и т.н., или да не се разплаче на "Love Of My Life". 

Queen бяха тук и ще живеят вечно. Long live the Queen.

Ваня Савкова

1734374

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ