Doritos изпратиха реклама в космоса

17.06.2018, 16:00

Какво ли ще си помислят другите интелигентни форми на живот за нас?

   
 
Doritos изпратиха реклама в космоса

Добра идея ли е да се опитваме да се свържем с извънземните? Може би ще ни помогнат да се излекуваме веднъж завинаги от настинката или пък може би ще ни запознаят с вълнуващия свят на галактическото робство? Е, може би тези въпроси са закъснели, защото в момента бомбандираме космоса със съобщения, адресирани към далечните ни галактически приятели... в случай, че имаме такива.

Image result for alien gifs

На 11 март 2005 година компания, наречена Deep Space Communications Network, измисли гениалната идея да затрупа извънземните с интернет реклами. С това тя си спечели славата на първия рекламодател, който излъчи успешно комерсиално предаване на уеб сайт в космоса. Съобщението бе пратено през популярния уебсейт craigslist.org, където се публикуват редовно класифицирани обяви за работни места, жилища и други стоки. Съобщението включва дата и час, както и аудио запис, идентифициращ съобщението като произхождащо от Земята.

Related image

Това отвори врати за DORITOS (да, Doritos) да изпратят и те раклама към космоса. Така че, ако скоро време ви посетят извънземни, търсещи пакетче Doritos, да знаете защо. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ