Div.bg Топ 10: Най-големите ни разочарования за изминалата година

12.12.2016, 15:00

Националният отбор по футбол, цената на тоалетната хратия, БСП и още много

   
 
Div.bg Топ 10: Най-големите ни разочарования за изминалата година

Преди да започнем със списъка от нещата, които съдържа нашите най-главни разочарования за годината (кратък ще бъде, няма да те мъчим много), ще изясним какво всъщност трябва да разбираш под "разочарование". Та, според речника:

"Разочарованието е чувство на неудовлетвореност от нереализирани очаквания или надежди. Общото с тъгата при разкаянието, съжалението от нещо вече направено е, че индивидуалните чувства при този вид тъга са насочени основно към личните избори, довели до слаби или лоши резултати, докато индивидуалните чувства при разочарованието са насочени към самия изход, особено при групови резултати. Източник е на психологически стрес. Изследването на причините за разочарованието, степента на цялостното влияние на тази емоция и степента, в която индивидуалните решения са мотивирани от желанието да се избегне, е фокуса на анализа на решенията, като разочарованието е една от двете основни емоции, включени при вземането на решения."

Най-големите ни разочарования за 2016 година!

1. Новите филми!

Някак си Холивуд пак успя да избълва цяла поредица зверски комерсиални боклуци върху нас. Виж, сериалите бяха друго нещо – вече имаме обстойна статия за това.

2. Изборите!

Не стига, че ни накараха да гласуваме задължително, ами пак всичко се осра, правителството падна, а на власт имаме проруски президент, който обаче всъщност не е проруски.

3. Реформите!

Нищо не доказва некадърността на депутатите като собственото им безхаберно отношение към институциите. Стана ясно, че никой не знае какво прави, но го прави.

4. Фики Стораро, Гери Никол, Жорето Кучков, Ждорджано и всеки друг анимационен герой, който медиите направиха известен!

'щото в България няма умни, креативни и интересни хора, ще показвам тези с видимо ментални проблеми, нали?!

5. Онкологията в Пловдив!

Скандал, който ни показа, че кметът Тотев не се срамува да плаче, общинските съветници на ГЕРБ не се срамуват да лъжат, а някъде там на пиедестала на "Господари на ефира" има едни хора с отрязани здрави органи. Пфу!

6. Риалити програми!

Няма по-точен признак за упадъка на обществото.

7. Световната политика!

Направо си е като нискобюджетна постапокалиптична фантастика, в която никой няма реална представа какво точно се случва. Неконтролируем бежански поток, Брекзит, Тръмп и ако не беше страшно, щеше да е много смешно.

8. Резултатите от програмата за международно оценяване на учениците (PISA)!

И за поредна година се оказа, че функционалната грамотност на хлапетата е по-зле от уменията им да пият и пуша. ПОскаме сълза...

9. Националният отбор по футбол!

Цитатът "Ония двама, Жоро Вратарчето и Барбуков" за винаги ще стане метафора на цялото БФС.

10. Цените!

България е като страната на чудесата на Доджсън. Икономиката удря ръст, минималната заплата расте нагоре, а на нас пак ни е съвестно да купуваме тоалетна хартия от "BILLA", защото ни е скъпо.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ