9 трогателни примера на дружба между животни

02.09.2014, 09:32

За истинското приятелство няма граници

   
 
9 трогателни примера на дружба между животни

Светът на животните може и да изглежда по-друг от нашия, но ако му обърнете по-задълбочено внимание, ще откриете, че всъщност не се различава толкова много. Любов, омраза, дори приятелства... Нито едно от тези усещания не е чуждо на животните. Предлагаме ви няколко изключителни примера на дружба между животни от различни видове, които ще ви покажат красотата на истинското приятелство!1376836

В института "TIGERS" в Южна Каролина се случило нещастие. Майката на две невръстни тигърчета починала и те останали съвсем сами на света, докато едно от шимпанзетата, които също живеят там, не ги осиновило. Любовта на маймуната към двете сирачета е трогателна...

1376837

Тази необичайна двойка приятели била наблюдавана в течение на година близо до езерото ван в Турция. За първи път я видял местен рибар, който с изумление гледал как котка и лисица заедно ядат риба и си играят.

1376839

В резервата Busch Gardens в щата Флорида можете да се насладите на необикновеното приятелство между жираф и щраус. А може би не е чак толкова необикновено, предвид общата черта между двете животни - дългата шия?

1376841

Игуаната Собе и котката Джоан били спасени от една жена от Ню Йорк. Всеки ден, когато тя пуска Собе от клетката, за да се поразтъпче, гущерът търси компанията на приятелката си Джоан, която пък обожава да си играе с люспестия си другар.

1376843

Преди 10 години тази бездомна котка случайно се напъхва в клетката на мечока в берлинската зоологическа градина, но противно на всякакви очаквания, двете животни не само не се нападат, но между тях възникнало приятелство и оттогава до днес котката редовно посещава приятеля си в клетката.

1376840

Семейство Фернандес осиновява малко тигърче, след като то губи семейството си. Раираното котенце израства в компанията на семейното куче и днес двете животинки са неразделни.

1376835

След опустошителен горски пожар у огнеборците не останали достатъчно клетки, за да приберат всички бедстващи животни и се наложило някои от тях да бъдат затворени в помещенията на една офис сграда. На всички направило впечатление поведението на едно малко еленче и неговият връстник - рис, които се сприятелили и прекарали заедно цялото време на престоя им в офиса.

1376842

Лъвица, изоставена от стадото си, приема при себе си малко антилопче импала, майката на което тя е убила. Лъвицата няколко пъти опитва да отведе малкото обратно в стадото му, но животните винаги се разбягвали при вида ѝ и тогава лъвицата решава да вземе сирачето под крилото си.

1376838

Този макак и гълъб живели заедно в продължение на няколко месеца в център за защита на животните в Китай. Те се хранели, спели и игралил заедно докато не ги пуснали на свобода.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ