9 случая, в които семейство Симпсън предсказаха бъдещето

25.07.2014, 18:06

Жълтурковците са и пророци освен всичко друго

   
 
9 случая, в които семейство Симпсън предсказаха бъдещето

От няколко десетилетия насам "Семейство Симпсън" е едно от любимите филмчета на мало и голямо. Едва ли техният създател Мат Грьонинг е предполагал в каква институция ще се превърне жълтата банда, но към днешна дата няма елемент от обществения живот, който Хоумър и компания да не са преживели или поне обсъдили. Оказва се обаче че освен всичко друго героите от сериала са и пророци. Вижте няколко случая, при които те са успели да покажат няколко доста точни неща от необозримото тогава бъдеще.

Премахване на външни тела от мозъка

В един епизод от 2001 година Мо премахва заседнало от години парче тебешир в мозъка на Хоумър и това веднага превръща главния герой в гений. Шест години по-късно германка успява по идентичен начин да премахне парче молив от мозъка си като по този начин се излекувала от хроничното си главоболие и кръвотечение от носа.

Формата на Вселената

В един от епизодите в 10-ти сезон Стовън Хокинг поздравява Хоумър за неговата теория, според която Вселената е с форма на поничка. През 2008 германски учени установяват че Вселената е с цилиндрична форма, т.е. "поничкоподобна".

Видеоразговорите

В епизода "Сватбата на Лиса" телефоните имат екрани, чрез които комуникиращите могат да се виждат докато разговарят.

Повредените машини за гласуване

По време на президентската кампания в САЩ през 2008 в специалният епизод "Treehouse of Horror” има сцена, в която Хоумър отива до машината за гласуване, за да даде своя глас за Барак Обама. Гласът му обаче автоматично е препратен към актива на Джон Маккейн. На изборите през 2012 година един избирател се оплаква точно от такъв дефект в машините за гласуване.

Говоренето на часовници

В епизода "Сватбата на Лиса" годеникът на г-ца Симпсън говори на часовника си и го използва като органайзер. Днес подобни устройства са често срещани най-вече благодарение на Samsung.

Турнетата на "The Rolling Stones”

Отново в същия епизод се вижда постер, съобщаващ за турне на Rolling Stones през 2010 година. Рок легендите изнасят концерти и до днес, като догодина ще се появят и в милата ни татковина.

Крадците на лимонови дървета

В епизод от 1995 година децата от съседния град Шелбивил открадват лимоновото дърво на Спрингфийлд. През 2013 семейство в Хюстън станало жертва на такава кражба.

Тигърът, нападащ Рой

Зигфрид и Рой са най-известната двойка илюзионисти в историята, като любимото им животно както на сцената, така и извън нея, е бил бял бенгалски тигър. През 2003 година тигърът напада Рой, но цели 10 години по-рано същото се случва в един от епизодите на "Семейство Симпсън", като в него великите илюзионисти са шеговито преименувани на Гюнтер и Ернст.

Конското месо

Години преди да стане се разбере, че "Ikea” слагат конско месо в кюфтетата си готвачката в училищния стол в "Семейство Симпсън" стабилно ръга конска каймица в обяда на учениците.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ