9 от най-големите глупости, правени заради религията

24.03.2015, 15:36

Осъзнайте се бе, хора

   
 
9 от най-големите глупости, правени заради религията

Историята ни е дала достатъчно примери за това как често група хора, заблудени или с тотално промити мозъци от някакъв човек, представящ се за гуру и месия, вършат откровени тъпотии, само и само за да докажат вярата си. Уви, такива случаи има и в наши дни, което искрено ни озадачава.

Наясно сме, че светът не е пълен само с умни и мислещи хора, но това не оправдава милионите овцевидни сляпо вярващи в сульо и пульо люде, които жертват семейството, здравето и живота си, за да доказват вярата си. Заради безразсъдна жертвоготовност през годините са се случвали ужасни неща, за част от които ще ви разкажем точно сега.

Да си отрежеш топките, за да си по-близо до Бог

1485724

Чували ли сте за Рам Рахим, наричан Гуруто на кастрацията? Той е самопровъзгласил се индийски пратеник на Бог. Наскоро получава обвинения за това, че редовно е споделял със своите последователи (40-50 милиона!), че ще са по-близо до Господ, ако отрежат тестисите си. Адвокатът му дори не отрича, а добавя: "Казал им е, че само онези, които премахнат топките си, ще могат да се срещнат с Бога." През 2000 г. 400 мъже изпълняват заръката на Рам Рахим. Само му вижте раменцата и ни кажете - вие бихте ли вярвали на този къдрушко, каквото и да ви каже?

Църквата на евтаназията

1485719

През 2002 г. малка религиозна организация, наречена Църквата на евтаназията, разпространява видео, което комбинира хардкор порно с кадри от атаките от 11 септември. Според сайта на организацията видеото се опитва да покаже личното изживяване, което е имал авторът, докато е гледал терористичните атаки - усмихнат в захлас, изпитващ желание за отмъщение, докато стои в перверзен ступор и се топи от сексуално желание. Само за две седмици въпросният клип е гледан от един милион потребители.

Авторът е Крис Корда - основател на Църквата на евтаназията, който е трансджендър вегетарианец, техно музикант и какво ли още не. Целта на неговата църква е да възстанови баланса между хората и останалите същества на Земята чрез популяризиране на аборта, самоубийството, канибализма и содомията.

През 2003 г. една жена следва инструкциите на сайта на църквата и се самоубива.

Масовото самоубийство на членовете на Райската порта през 1997 г.

1485726

В един горещ ден през 1997 г. в Сан Диего 39 членове на религиозната група Райската порта са открити в сградата, в която се помещават в Санта Фе, в трупно състояние. Във всеки един е открита 5-доларова банкнота. По-късно става ясно, че в специално видео лидерът на групата Маршъл Уайт е обяснил, че единственият начин хората да преживеят наближаващия апокалипсис е да "заминат с тях". За целта всеки е трябвало да изяде по една ябълка, гарнирана с фенобарбитал... ама вие сериозно ли?

Да хапваш ако с Агорите

1485720

Агорите са древна религиозна група в Индия, която почита бог Шива. Членовете смятат, че всичко е свещено, дори човешките екскременти. Огромна част от вярващите реално са консумирали кафяво, за да "убиват егото си". И нашето его щеше да умре, ако вечеряхме със закуската, ако ни разбирате правилно.

Най-тежкото престъпление

1485723

Наскоро нигериец, член на Християнската божествена църква, пренася религиозната си вманиаченост на едно друго ниво. В опит да унищожи всички начини за разсейване, той взима остро мачете и минава през пениса си. "Пенисът има свой характер и е способен да прави неща, които са тотално извън моя контрол. Исус Христос е казал, че трябва да отстраним всичко, което ни води към греха."

След като отрязва мъжкото си достойнство, младежът признава, че е вярвал, че след като спре да пости, то пак ще му порасне.

Майка наръгва дъщерите си, за да ги срещне с Исус

1485718

47-годишната Памела Кристенсен е майка на три дъщери - на 12, 16 и 19 години. Един ден тя получава обаждане от бившия си съпруг пастор, който ѝ обяснява, че светът ще спре да съществува. Тогава майката облича трите си дъщери в бели рокли и ги пита дали приемат Исус за техен спасител. След като се получават няколко обаждания на 911, медицински екипи отиват на адреса и откриват майката покрита с кръв. Тя признава, че е наръгала две от дъщерите си, а после е посегнала и на себе си с цела всички да се срещнат с Исус. За радост дъщерите ѝ оцеляват, а родителката им отива да обмисля постъпката си в затвора.

Бизнесмен изнасилва дъщеря си "по религиозни причини"

1485725

През 2009 г. 21-годишно момиче отива в полицията и разказва, че баща ѝ през последните девет години я е изнасилвал редовно. Запитано защо чак сега се осмелява да разкаже за тези ужаси, момичето казва, че същата съдба наскоро е сполетяла и сестричката ѝ.

Причината бащата да посегне сексуално на дъщерите си се крие в съвет на "свят" човек, който преди години насочва мъжа да прави секс с децата си, ако иска да бъде богат. След разкриването на престъплението, "светият" човек, бащата и майката, която е знаела какво се случва, са пратени на топло и зад решетки.

Човешките жертвоприношения на ацтеките

1485721

Взимат заложник. Полагат го на специален камък. Разрязват го през стомаха, вадят му сърцето и го хвърлят по стълбите на храма. "Притежаваме живот благодарение на боговете. Чрез тяхната саможертва са ни дали живот. Те произвеждат нашата храна, която подхранва живота." Ацтек да си!

11 септември и всички терористични атаки като цяло

1485722

Няма как да бъде игнориран фактът, че всички масови терористични кръвопролития са продиктувани от религиозен фанатизъм. Безумно е!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ