9 начина как да различиш мървец от жив човек

20.02.2017, 15:00

То, не било толкова лесно

   
 
9 начина как да различиш мървец от жив човек

Съдебният лекар Алексей Решетун (по-известен като блогъра mossudmed) има над 17-годишен опит и написа книга "Аутопсията ще покаже: записките на един ентусиазиран патолог". Директно ти даваме цитати от нея.

1. "Историите как са докарали жив човек в моргата и там той си е поръчал писа са измислени приказки. Реално, ситуацията, в която в моргата ще доведат жив човек е практически невъзможна."

2. "Труповете са стари и млади. Именно грамотното описване на младия труп още на местопрестъплението е основната задачаѝ на патолога."

1862827

3. "Към ранните трупове се отнасят – охлаждане, съхнене, вкочаняване, петна и прочие. Има и такова нещо като Автолиза, но тя може да се забележи само с вътрешно изследване."

4. "След смъртта температурата на тялото се изравнява с тази на околната среда."

5. "Изсъхването на труповете е нагледно показано във филмите за зомбита."

1862826

6. "Трупното вкочаняване настъпва между 2-6 часа след смъртта, при което мускулите се втърдяват. Всички мускули в тялото са засегнати като се започне с клепачите, шията и челюстта. Последователността се дължи на разликата в нивата на млечна киселина в мускулите. След това, трупното вкочаняване се разпространява към другите мускули в рамките на следващите 4-6 часа."

7. "Трупните петна имат приложение в криминалистката и съдебната медицина, понеже могат да предоставят ценна информация относно времето на настъпването на смъртта, положението, в което се е намирал трупа и дали е бил преместван. Също така дават възможност да се съди за бързината, с която е настъпила смъртта и позволяват да се съди за характера на дрехите или предметите, върху които е лежал или са притискали трупа."

1862829

8. "Удивително е колко бързо мухите намират мъртвите тела. Понякога през лятото те успяват да снесат яйцата си в очите и устата на починалия в рамките на един до два часа след смъртта. Често личинките напълно покриват тялото и да се направи аутопсия се превръща в доволно гадна работа."

9. Гниенето най-често започва от стомаха, защото той се надува и започва неприятната миризма заради газовете.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ