8 южнокорейски странности

14.01.2015, 15:28

Страната на ексцентричниите обичаи

   
 
8 южнокорейски странности

Южна Корея се намира на юг от Северна Корея и това е само един от фактите, за които ще ви разкажем в настоящия материал. Останалите са свързани с бита на жителите на тази все по-популярна сред туристите държава.

Факт 1:

Не е странно хетеросексуалните мъже да се държат под ръка като момиченца. Въпреки това физическата проява на чувства между представителите на различните полове се счита за неморална.

Факт 2:

Южна Корея е световен център на пластичната хирургия. Ежегодно страната е посещавана от хиляди кандидати за телесни изменения от цял свят, а най-популярните доизкусурявания, които местните си причиняват, са с цел да придобият по-европейски черти.

1460768

Факт 3:

Южнокорейчаните са силно привлечени от тоалетния хумор и по тази причина практически навсякъде можете да срещнете стилизирани изображения на пацули, тезеци и други миловидни представители от семейството на акото. В Сеул цял музей е посветен на екскременталната тематика и в това няма нищо чудно, защото местните считат формата на тръбопроводното им съдържимо за изключително приятна и симпатична.

Факт 4:

Както вече изяснихме - демонстрацията на чувства на улицата не е много популярна и по тази причина из цяла Южна Корея са разпръснати стотици малки хотелчета, в които местните, вместо на публични места се опипват на пубични. Стая в такъв хотел може да бъде наета за времето от час до няколко дена.

Факт 5:

В Южна Корея също има чалга и тя се нарича K-Pop (съкратено от корейска поп музика). Ритмите на това популярно музикално течение излизат практически от всеки музикоизлъчвател в страната, а огромни тълпи от 16-24 годишни младенци и младеници изпълват стадионите на абсолютно всеки концерт на техните любимци.

Факт 6:

Южните корейци са една от най-пиещите нации. Алкохолът е в кръвта им буквално и преносно. Най-употребяваната напитка е ликьорът Soju, а да откажете предложена алкохолна напитка се счита за неуважение и затова ще трябва да пиете!

1460766

Факт 7:

Младите корейковци, отново ограничени от силата на Факт Първи, се опитват да изразят любовта си един към друг по всевъзможни заобиколни начини. Един от тях е носенето на еднакви дрехи като близнаци. Много модни магазини и брандове стиковат политиката си, съобразявайки се с този тренд, и пускат специални модни линии с еднакви дрехи за двойки.

Факт 8:

Колкото до облеклото на самите девойки - тях можете да ги видите с толкова къси поли или панталони, че по-голямата част от подкръстните им прелести ще се подава навън без всякакъв срам. Нагоре обаче е друго тесто. Почти няма да видите корейки с пищни деколтета, защото това се счита за неприлично и макар задникът им да се мандахерца разголен на метър от лицето ви, няма да си спечелят славата на леки жени, ако гърдите им са прибрани на завет в текстилен скрин.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ