8 неща, които дразнят най-много котките

03.01.2017, 18:00

Защо мацата се мръщи, пикае ти обувките и иска да те убие

   
 
8 неща, които дразнят най-много котките

Понякога ядосваш котката си съвсем несъзнателно. След като ти написахме кратъкият котешко-човешки разговорник, днес ще те научим какво да не правиш, за да дразниш котето. Ето, какво попринцип ядосва олицетворението на всемирното зло.

Недостатък на внимание

Котките, колкото и да не е за вярване, са социални животни и искрено страдат, когато са пренебрегвани. Ако не искаш да те сполети нещастен случай, по-добре обръщай внимание на мацата.

Изблик на внимание

Котките обичат да осъществят социалния контакт първи. Обикновено това е, когато удобно си седнал на компютъра. Това, че мацата е легнала на новото ти сако, не ти дава право да я галиш и будиш.

Лоша храна

Котките не обичат стара храна, за разлика от кучетата, които могат да хапват всякакви боклуци – просто така. Мацата може да счете за лична обида евтината храна или всякакво друго старо месо.

Мръсна тоалетна

Котките не понасят мръсотията и неприятната миризма, за това, ако не чистиш редовно тоалетната, Мърчо ще счита за свой дълг да си намери друго място, което да използва.

1831548

Лекарства

Винаги смесвайте таблетките с храна. Според последните изследвания на Американското ветеринарно списани 84% от хапчета се намират в хранопровода на котката дори 5 мин. след като си ги натъпкал там. А 64% от котките предизвикват изкуствено повръщане, за да се отърват от тях.

Къпане

За разликата от кучетата и хората, котката не се нуждае от душ. Някои от големите видове котки нямат против водата, но повечето домашни маци предпочитат да я избягват. Причините не са малко и като цяло са напълно естествени – природно и еволюционно котките не се нуждаят от къпане.

1831547

Шум

Силните звуци като фойерверки и стонове по телевизора от Big Brother дразнят котката. Не защото е прекалено интелигента (а може и да е това), просто диапазона за улавяне на звука е 3 пъти по-силен от твоя. Мърчо не обича метъл, не защото е чалгаджия, а защото му е шумно!

Автомобили

Котките са много консервативни що се отнася до смяна на територията. Добави с това и странните миризми и непознати звуци – получаваш много недоволно животно. Също така писанките са предразположени към морска болест.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ