8 изключителни съвпадения, които ще ви шашнат

30.06.2016, 13:00

Няма случайни неща, да знаете

   
 
8 изключителни съвпадения, които ще ви шашнат

Във филма "В като Вендета" се казваше: "Няма съвпадения. Има само илюзия за съвпадения". Ако не вярвате и сте убедени, че някои неща са плод на чиста случайност, ще ви разколебаем с няколко истории, които са се случили наистина.

1. Това е снимка на бащата на Омар Матин - Садик. Няколко месеца преди синът му да открие стрелба в гей клуба в Орландо, Садик е на посещение в Белия дом.

1738309

Той е кандидат за президент на Афганистан. През април посещава Белия дом и се снима с важни политически фигури. Смята се, че тази снимка е направена два месеца преди най-масовото убийство в американската история. Часове след трагичното събитие, случило се на 12 юни, Садик заявява, че синът му е "добро момче", което се е подразнило на двама целуващи се мъже в Маями. По-късно научава, че синът му е бил с хомосексуална ориентация.

2. Двама близнаци, които не са се познавали, са осиновени и кръстени от осиновителите си Джеймс, женят се за жени на име Бети, имат синове, които кръщават Джеймс Алън Люис и Джеймс Алън Спрингър. Но това не е най-странното.

1738307

И двамата са психолози, обичат математика и физика и мразят граматиката. Срещат се на 39-годишна възраст и споделят, че цял живот са усещали някаква празнина, която изчезва, когато се запознават.

3. Момиче, на име Лаура Бъкстон пуска балон, който в крайна сметка се приземява до къщата на друго момиче на име Лаура Бъкстон, живеещо на 230 км. разстояние. И това не е най-странното.

1738310

През юни 2001 г. момиче, живеещо в Стафордшир, Великобритания пуска хелиев балон с името и адреса си и бележка, на която пише "Моля, върнете го на Лаура Бъкстон". Балонът се приземява до къщата на друга Лаура Бъкстон, живееща на 3 часа разстояние. Родителите на Лаура 2 решават, че това е забавно съвпадение, така че организират среща между двете момичета. Оказва се, че са на една възраст, и двете имат 3-годишен черен лабрадор, еднакво високи са, с еднакво телосложение са и са с еднакъв цвят на очите. Когато се срещат, и двете са облечени със сини дънки и розов суичър.

4. 14 часа преди професионалният кечист Крис Беноа да убие жена си и да удуши сина си, някой пише в страницата за него в Wikipedia: "Крис Беноа е заменен, заради лични проблеми в семейството, последвали от смъртта на жена му."

1738305

След тази промяна фен на кечиста и пишещ в Wikipedia добава бележка, която гласи: "Трябва ти достоверен източник, това за жена му е сериозна работа, трябва да си сигурен". IP адресът, откъдето е направена промяната, съвпада с адреса на главния офис на WWE федерацията. След като полицията открива обесения Беноа и избитото му семейство, човек от Wikimedia Foundation Cary Bass заключава, че явно коментарът е написан от някого, който е знаел предварително за убийствата. Така и не става ясно точно какво се е случило.

5. Майкъл Джексън пропуска среща в Кулите-близнаци, защото се успива. Точно тогава се случват атентатите от 11 септември

1738311

Ето какви са спомените на брат му Джърмейн Джексън: "Майка ми е била с Майкъл през цялото време, чак до 4 сутринта, когато той е заспал. И съответно е пропуснал всичките си срещи." Още куп други звезди са избегнали смъртта си в този ден. Сред тях са Марк Уолбърг, Сет МакФарлън, Джеки Чан и др.

6. Антъни Хопкинс не успява да намери копие от книгата "Момичето от Петровка", за да се подготви за ролята си в едноименния филм, въпреки че я търси сериозно. След известно време вижда оставена точно тази книга на пейка в парка. На нея пише, че е копие, принадлежащо на автора - Джордж Файфър.

1738304

По време на снимките, Файфър се появява на снимачната площадка и обяснява, че всъщност той нямал копие от тази книга, защото го дал на приятел, който по-късно го загубил. Оказало се, че именно книгата, която Хопкинс намира, е въпросното загубено копие.

7. Джоан Ривърс се подиграва на Бионсе и умира седмица по-късно, на рождената дата на певицата

1738306

8. Преди много време три кораба потъват на едно и също място, на една дата в рамките на 200 години. Всички пасажери умират, освен един човек. И в трите случая той се казва Хю Уилямс.

1738303

На 5 декември 1664 г. до бреговете на Уелс потъва кораб. Всички 81 души на борда умират, освен един на име Хю Уилямс. На 5 декември 1785 г. на същото място потъва друг кораб. Умират 60 души, освен един - Хю Уилямс. На 5 декември 1820 г. потъва трети кораб и единственият оцелял носи името Хю Уилямс.

8. Актьорът Джим Кавийзъл е ударен от мълния, докато снима "Страстите Христови"

1738308

Докато снимат близо до Рим, Кавийзъл е ударен от мълния. Асистент-режисьорът Ян Микелини е ударен два пъти. Шансът да те удари мълния в рамките на една година е 1 към милион, а да се случи два пъти - 1 към 9 милиона. Шансът да се случи 3 пъти по време на снимките на един и същи филм... не можем да го сметнем. Заключение: Бог мрази Мел Гибсън.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ